Vés al contingut (premeu Retorn)

El servei Reutilitza permet una segona vida a 166 objectes el primer any de funcionament

per Comunicació darrera modificació 01/06/2018 09:04

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha qualificat de positives les dades del servei Reutilitza que ha permès donar una segona vida a un total de 166 objectes durant el primer any de funcionament d’aquesta iniciativa. El servei Reutilitza pretén reutilitzar objectes en bon estat de conservació i funcionament que s’han dut a la Deixalleria Municipal pels propis usuaris.

La regidoria de Medi Ambient recorda la importància de reutilitzar, ja que contribueix a la reducció de producció de nous béns que necessiten recursos naturals i energia. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, també vol animar a la ciutadania a participar en el servei Reutilitza.

Entre els 166 objectes reutilitzats figuren mobles, petits electrodomèstics i estris d’infants, principalment, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, que afegeix que es recullen un ampli ventall d’objectes de tot tipus.

El servei Reutilitza, que es va posar en marxa a principis de 2017, s’ubica a la Deixalleria Municipal, situada al polígon industrial Can Bernades-Sobirà, entre el carrers del Penedès i del Ripollès. L’operari comprova l’estat de l’objecte lliurat a la Deixalleria i el referencia en el programa de servei Reutilitza de la pàgina web de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Els usuaris poden triar els objectes que volen reutilitzar. Els objectius d’aquest servei són de caire ambiental, social i econòmic. La regidora explica que amb Reutilitza s’allarga la vida dels objectes que encara poden ser útils i s’evita que esdevinguin residus, aconseguint una prevenció real del residu.

Amb el servei reutilitza també es disminueix el cost del transport i tractament de residus en les plantes especialitzades.Tots els usuaris que disposin de la targeta digital de la Deixalleria poden entrar al web municipal amb el número d’usuari i i escollir l’objecte desitjat. Posteriorment, disposarà de tres dies per retirar-lo personalment de la Deixalleria. Passat aquest termini, el material o es retira de la web o torna a estar disponible a la base de dades. La persona beneficiària signarà un conforme en el que es compromet a fer bon ús i no revendre l’objecte. La regidoria informa que en cas de detectar l’incompliment d’aquestes condicions la persona beneficiària restarà fora de posteriors cessions.