Vés al contingut (premeu Retorn)

Yslem hijo del desierto visita Santa Perpètua en el marc del projecte Dóna veu als infants sahrauís

per Ana Ruiz darrera modificació 04/05/2017 14:35

L’activista i músic sahrauí Yslem Hijo del desierto visitarà Santa Perpètua del 3 al 9 d’abril en el marc del projecte solidari Dóna veu als infants sahrauís, de l’Objectiu Sàhara 2016. La Regidoria de Solidaritat i Cooperació impulsa aquesta activitat que completa un projecte iniciat a finals del mes de desembre entre infants del camp de refugiats de Tifariti i alumnat de sisè de l’Escola Santa Perpètua.

Durant la seva visita a Santa Perpètua, Yslem dinamitzarà un taller amb l’alumnat de sisè d’aquest centre escolar perpetuenc consistent a gravar una cançó i un videoclip que s’inclourà en el seu proper disc. El tema és de caire reivindicatiu i ja compta amb la participació dels infants sahrauís dels campaments de Tifariti i ara s’acabarà de gravar amb els perpetuencs. Yslem Hijo del desierto és un reconegut activista i cantant de hip hop que promou arreu del món els drets del poble sahrauí a través de la seva música.

El projecte Dóna veu als infants sahrauís es va iniciar amb un intercanvi de correspondència amb els nens dels campaments sahrauís i els del nostre municipi i es completa amb la visita d’aquest músic sahrauí i amb la posterior presentació d’una memòria plàstica sobre els valors culturals de Catalunya i del Sàhara. La Regidoria de Solidaritat ha explicat que Yslem també aprofitarà la seva estada a Santa Perpètua per fer altres tallers amb joves i alumnat de la ciutat que han sol·licitat la seva col·laboració com ara amb la Regidoria de Joventut, l’Escola de Música i Dansa o l’Escola Els Aigüerols que treballa un projecte sobre els murs que separen persones.

Concert solidari al CAM

Les regidories de Solidaritat i Cooperació Internacional i Joventut i la CAMissió de CAM Bernades organtizen el divendres 7 d’abril un concert solidari amb els grups La señora Tomasa, Yslem Hijo del Desierto, Ninho de los recaos, Kel Sangüesa i Miren Lunatika. Les entrades estan ja a la venda al preu de cinc euros al Restaurant Can Perico i al Bar Tapas Bike. Els diners recaptats de la venda d’entrades es destinaran a un projecte solidari al Sàhara. Segons informen els organitzadors, les primeres dues-centes entrades venudes tindràn un obsequi. El concert solidari a CAM Bernades començarà a les 22 hores.