Vés al contingut (premeu Retorn)

Una unitat mòbil realitza durant aquesta setmana revisions gratuïtes per prevenir el glaucoma

per Comunicació darrera modificació 07/05/2018 11:06

L’Institut Oftalmològic Tres Torres (IOTT) amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua impulsa de nou al municipi una campanya de prevenció del Glaucoma i degeneració macular associada a l’Edat (DMAE).

Una unitat mòbil realitzarà proves mèdiques des d'avui dilluns dia 7 fins al proper divendres 11 de maig en horari de matí, de 10 a 14 hores, i de tarda, de 15 a 17 hores. La campanya està adreçada a totes les persones que vulguin a partir dels 40 anys. La unitat mòbil de IOTT s'instal·larà del 7 al 9 de maig a la plaça de la Vila; el 10 de maig, a l'avinguda Quatre cantonada amb el carrer Dos; i el dia 11, al carrer de Pablo Picasso amb el passeig de la Florida.

A la revisió es mesuren les agudeses visuals en auto refractòmetres, la pressió intraocular en tonòmetre computeritzat i es verifica l’agudesa visual en ullera de proves. Les visites són gratuïtes i es realitzen amb l’objectiu de prevenir aquestes malalties oculars i alhora fer un estudi de la incidència del glaucoma i de la degeneració macular associada a l’edat entre la població de Catalunya.

L'any passat van participar en aquesta campanya 120 persones. Durant les revisions, els oftalmòlegs van detectar 5 casos de possible glaucoma, 3 pacients amb possible degeneració macular associada a l'edat i 20 persones amb possible cataractes o principi de cataractes. El glaucoma és una malaltia dels ulls que produeix pèrdua de visió, i que en els casos més greus pot degenerar en una ceguesa total.