Vés al contingut (premeu Retorn)

Una exposició i un acte institucional per commemorar el 25N

per Ana Ruiz darrera modificació 27/11/2017 10:28

Santa Perpètua torna a commemorar el Dia Internacional per l’eradicació de la Violència masclista. La Regidoria d’Igualtat ha dissenyat tot un programa per recordar que cal combatre aquesta xacra molt present a la nostra societat. L’acte institucional tindrà lloc el mateix 25 de novembre a la plaça de Francesc Macià a partir de les 12 h on es donarà lectura a un manifest i hi haurà una actuació de dansa a càrrec de Gogara Dansa.

Una de les novetats d’aquesta programació ha estat incloure una exposició. Home hard, sweet home de Sara Cabello s'inaugura aquest divendres 24 de novembre. A partir de les 18 hores, al Centre Cívic el Vapor, els assistents a aquesta mostra podran veure un projecte artístic per donar visibilitat als abusos sexuals a la llar. L’artista manifesta que aquest “és un projecte sincer, personal i compromès perquè expresso una cosa que he mantingut oculta durant molt de temps: els abusos sexuals que vaig patir d’adolescent per part d’un familiar”.

L’exposició es composa d’una sèrie d’obres fetes en punt de creu amb l’estètica típica d’aquests quadres decoratius per a la llar. Cadascuna de les obres té una frase que va marcar la vida de la víctima doncs són frases que va sentir quan va patir els abusos.

Fins al mes d’octubre vuit dones han estat assassinades en l’àmbit de la violència masclista, una d’elles veïna de Santa Perpètua. La xifra inclou també una menor d'edat assassinada en el mateix incident que la seva mare per violència masclista en l'àmbit de la parella. 

La Regidoria d’Igualtat també va programar el 18 de novembre la sortida Barcelona amb ulls de dona a la qual van participar una vintena de persones.