Vés al contingut (premeu Retorn)

Una desena d'entitats organitzen aquesta tarda al Vapor un acte de suport a l'acollida de persones refugiades

per Comunicació darrera modificació 02/05/2017 14:49

Una desena d'entitats del municipi organitzen aquest dijous 16 de febrer un acte en suport a les persones refugiades i migrants en el marc de la campanya Casa nostra és casa vostra, a la qual es va adherir per unanimitat el Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, el 26 de gener. La trobada tindrà lloc a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor i està organitzada pel Casal Popular, la Federació Republicanos, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, la Federació d'Associacions de Barris, Santa Perpètua Solidària, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i les seccions locals d'ICV, ERC i la CUP i compta amb el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua.

L'objectiu d'aquest acte és posar de manifest la voluntat i el desig de la ciutadania de Santa Perpètua de ser poble acollidor i pressionar les administracions competents perquè concedeixin l'asil als refugiats i es creïn vies segures per a les persones que estan intentant arribar a Europa des de diversos punts.

L'activitat, en la qual es llegirà el manifest Casa nostra casa vostra, el qual han signat més de 67.000 persones i organitzacions i que es pot signar de manera online, inclou la participació d'Ali Berthe, un refugiat malià que porta tres anys vivint al Castell de Can Taió amb el permís d'asil que ara el govern li denega i li diu que torni al seu país perquè no hi ha perill.

L'organització ha lamentat que altres entitats no s'han pogut afegir per la rapidesa a l'hora de muntar l'acte tot i que han manifestat el seu suport i s'ha disculpat perquè les dates venen marcades per la manifestació del 18 de febrer a Barcelona.

Suport del món local a la campanya Volem Acollir

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, va participar aquest dimecres 15 de febrer a l'acte de suport del món local a la campanya Volem Acollir, juntament amb altres alcaldies i edils de municipis compromesos amb les persones refugiades, juntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. En aquest sentit, el regidor ha fet una crida a la ciutadania perpetuenca perquè participi aquest dissabte a la manifestació de suport a l’acollida de persones refugiades i migrants. La marxa s’emmarca en la campanya Casa nostra és casa vostra i, sota l’eslògan 'Prou excuses, acollim ara', sortirà a les quatre de la tarda de la plaça Urquinaona de Barcelona. La manifestació vol denunciar la situació que viuen les persones refugiades i demanar polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions.

 

Web de la campanya Casa nostra és casa vostra

Crèdit fotografia: Consell Comarcal del Vallès Occidental