Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua se suma al Gran Recapte d'Aliments

per Ana Ruiz darrera modificació 30/11/2017 12:49

Els dies 1 i 2 de desembre de 9 del matí a 9 del vespre, se celebra el Gran Recapte d'Aliments. És per aquest motiu que membres de la Corporació Local van dur a terme el 29 de novembre una visita al magatzem municipal d'aliments guiats per voluntaris de l'entitat El Cabàs Solidari que és qui el gestiona. 

A Santa Perpètua el Gran Recapte d'Aliments se celebra de manera ininterrompuda des de 2010. Aquest any el lema escollit pel Banc dels Aliments és Tones de voluntat i el delegat del Banc d'Aliments al Vallès Occidental, Miquel Àngel Rodríguez, s'ha marcat igualar la quantitat d'aliments recollits en la vuitena edició.

Santa Perpètua comptarà amb nou punts de recollida situats als establiments comercials adherits a la campanya que són Bon Àrea, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, Lidl, Mercadona i Mercat Municipal-Dia.

Els aliments es portaran al magatzem municipal d'aliments de l'avinguda de Girona i allà els voluntaris classificaran els aliments per tipus i per data de caducitat per evitar que cap producte de la campanya es faci malbé. En aquest centre logístic treballarà una trentena de voluntaris, alguns d'ells de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua. En el transport de les banyeres plenes des dels centres comercials fins al magatzem participaran treballadors de les Brigades municipals de manera voluntària. Durant aquesta setmana han fet recollida les escoles Bernat de Mogoda, La Florida, Santa Perpètua i Santiga i els INS Estela Ibèrica i Rovira-Forns.

Enguany es necessiten sobretot els productes següents: pasta, cacau en pols, oli, cereals, galetes, llet, conserves de peix, cereals, sucre, farina, arròs i llegum cuita. Des del Banc d’Aliments es recorda que l’any passat el Gran Recapte tan sols va poder satisfer el 27% de les necessitats dels atesos.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha fet una crida també a la ciutadania que vulgui dedicar alguna hora per fer de voluntari al Gran Recapte d'Aliments. Garcia recorda que encara hi ha famílies que estan passant dificultats econòmiques que influeixen en l'alimentació diària i, que per això, l'Ajuntament continuarà contribuint en el magatzem municipal d'aliments i ha valorat la tasca dels voluntaris que s'hi dediquen durant tot l'any.