Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua se suma a la jornada europea de neteja d’espais públics

per Comunicació darrera modificació 07/05/2018 11:21
L’activitat tindrà lloc el 13 de maig a la riera de Caldes i cal inscripció prèvia a auladelparc@staperpetua.cat

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha sumat a la jornada europea anual de neteja d'espais públics Let's Clean Up Europe i organitzarà el proper diumenge 13 de maig l'activitat al tram urbà de la riera de Caldes. L'acció s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i pretén reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a aquesta problemàtica. L’activitat forma part de la programació d'aquest més de l’Aula del parc i les inscripcions per participar-hi es poden realitzar abans de l’11 de maig al correu electrònic auladelparc@staperpetua.cat.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat que Let’s Clean Up Europe! vol aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment que tindrà lloc el mateix dia a tot Europa; el seu objectiu és animar i arribar al màxim nombre possible de ciutadania europea per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llecen de forma incontrolada a la natura. El Departament municipal ha explicat que “ajudant a netejar l’ambient que els envolta, els participants podran veure de primera mà la quantitat d’escombraries que s’aboquen il·legalment”. Aquesta acció dona a la ciutadania una oportunitat per “conscienciar i sensibilitzar sobre aquest problema, i ajuda a canviar el comportament de la gent”, ha assenyalat Medi Ambient.

“Cada any, milions de tones d'escombraries són dipositades en l'oceà, platges, boscos, natura en general” ha indicat la Regidoria que afegeix que “les principals causes de que això passi són, d'una banda, els patrons insostenibles de consum i producció presents avui en dia a la societat, estratègies de gestió de residus de baixa qualitat i la manca de sensibilització de la població”.