Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua se suma a la commemoració avui del Dia Mundial Sense Tabac

per Comunicació darrera modificació 01/06/2018 08:53

La Regidoria de Salut Pública i el CAP Santa Perpètua organitzen diversos actes amb motiu de la commemoració aquest dijous 31 de maig del Dia Mundial Sense Tabac. L'Ajuntament ha distribuït a tots els espais públics uns punts de llibre i cartells específics amb missatges sobre aquest dia i s'ha adherit a la XIX Setmana sense fum sota el lema Viu a sac sense tabac.

Aquest matí, la Regidoria de Salut ha instal·lat un punt informatiu al passeig de la Florida, cruïlla amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, a prop d'una de les entrades al parc Central. Juntament amb membres de la Junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), faciliten informació sobre els diversos tractaments que existeixen per deixar de fumar i han repartit guies per reforçar l'abandonament de l'hàbit de fumar.

Per la seva part, als centres d'atenció primària de Santa Perpètua tant al situat a l'avinguda de Jacint Verdaguer com al del passeig de la Florida estarà durant tot el dia una taula informativa instal·lada al vestíbul on es podran trobar material informatiu per consultar i per emportar-se a casa. Des de l'Àrea Bàsica de Salut de Santa Perpètua han insistit que qualsevol persona que vulgui deixar l'hàbit de fumar pot demanar cita amb el seu metge o infermera de referència qualsevol dia de l'any.

D'altra banda, la Generalitat ha donat a conèixer dades sobre el consum de tabac entre les quals destaca que avui dia hi ha gairebé 1,5 milions de fumadors catalans; les morts atribuïbles al tabaquisme continuen baixant però són 27 diàries (1 de cada 6 morts a Catalunya es relacionen amb el consum de tabac); al voltant de 60.000 persones deixen de fumar cada any; i actualment hi ha un 24% de la població que es declara fumadora, l'índex més baix des de 1990.