Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua commemora aquest divendres el Dia Internacional de les Dones

per Comunicació darrera modificació 13/03/2015 10:27
El Centre Cívic El Vapor acollirà la lectura del manifest i un espectacle còmic

La Regidoria d'Igualtat Home Dona de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha programat aquest divendres 13 de març la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. L'acte tindrà lloc a partir de les 20 hores al Centre Cívic El Vapor i posteriorment se celebrarà l'espectacle còmic, gastronòmic i musical Dorita Mayalde, Cuinera, amb Beatriu Insa. En clau d'humor "culinari", Dorita reflexiona sobre els enigmes i les injustícies quotidianes de la vida en parella. Cuinarà en viu un pastís que al final de la funció el públic present podrà degustar. S'haurà d'aportar a l'entrada un litre de llet que es destinarà als infants del Servei d'Acció Sòcio-Educativa de la Regidoria de Serveis Socials. Els punts de recollida són la Regidoria d'Igualtat, el Centre Cívic el Vapor i l'Ajuntament de Santa Perpètua.

La Junta de Portaveus ha realitzat una declaració amb motiu del Dia Internacional de les Dones del 8 de març i ha acordat mantenir el compromís i el consens polític municipal necessari per continuar treballant per generar un municipi de persones iguals en drets i obligacions, utilitzant els mitjans legals existents i possibilitant els canals i recursos econòmics perquè homes i dones gaudim les mateixes possibilitats de desenvolupament.

Així mateix, es compromet a reforçar el SIAD (Servei d'informació i Atenció a les Dones) i garantir el compromís pressupostari per a l’execució del pla d’igualtat municipal i d’Igualtat en l’empresa i augmentar el pressupost municipal destinat a polítiques d’igualtat específiques, destinades a aconseguir la igualtat entre dones i homes i les polítiques de prevenció i atenció a dones en situacions d’especial vulnerabilitat. L'Ajuntament també presentarà en els propers mesos el nou protocol municipal per l’abordatge integral de la violència masclista en l’àmbit de la parella.

Altra acord de la declaració de la Junta de Portaveus és seguir impulsant, les polítiques d‘igualtat i equitat entre dones i homes mantenint els projectes, programes i tallers de sensibilització, prevenció, coeducació, i diversitat sexual, tant en adults com en infants i adolescents. Per últim, afirma seguir lluitant contra la discriminació per raó de gènere en l’àmbit laboral, impulsant les polítiques d’ocupació que s’emprenguin en el municipi i mantenir campanyes educatives, mitjançant la programació estable, basades en la conscienciació entre les i els més joves.

La programació de la Regidoria d'Igualtat continuarà el 20 de març. El Col·legi Sagrada Familia acull l'activitat Acció teatral, És Igual..? amb Cúrcuma Teatre, on plantejaran escenes actuals per fer reflexionar sobre la igualtat d'oportunitats i l'equitat de gènere. El diumenge 22 de març s'organitza l'activitat Barcelona en femení. Passejades guiades pel barri gòtic des de Portal de l'Àngel fins a la Boqueria,

Per últim, s'ha programat el curs gratuït introducció al teatre social que començarà el 20 de març a la seu de la Regidoria d'Igualtat.