Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua aporta 20,2 tones d'aliments al Gran Recapte

per Comunicació darrera modificació 04/12/2018 12:39

La campanya de recollida d'aliments d'El Gran Recapte organitzada el 30 de novembre i 1 de desembre pels Bancs d'Aliments ha recollit a Santa Perpètua gairebé la mateixa xifra que l'any passat. En aquesta desena edició ha aconseguit un total de 20.202,75 quilos d'aliments bàsics que seran distribuïts entre les persones més desfavorides.

La quantitat assolida serà suficient per preparar els lots de les famílies necessitades fins que arribi al març de 2019 les aportacions de la Unió Europea, segons han explicat des del Banc dels Aliments. La xifra de 20.202,75 quilos és tan sols catorze quilos menys que la recollida al 2017. El delegat del Vallès Occidental del Banc d'Aliments, el perpetuenc Miquel Àngel Rodríguez, ha recordat que lluny queden els gairebé 30.000 quilos de 2015.

La desena edició d'El Gran Recapte va mobilitzar una seixantena de voluntaris perpetuencs que es van distribuir entre els nou punts de recollida i en el magatzem d'aliments. Aquesta és la part més negativa d'aquesta edició del Gran Recapte ja que s'ha donat el cas de persones que en compte d'un torn de dues hores l'han fet de tot el dia, segons va detallar Rodríguez.

El delegat del Vallès Occidental del Banc d'Aliments ha manifestat que la possible davallada estaria relacionada amb els tòpics de què se'n fa amb els aliments recollits i a qui es destinen, i ha fet incidència que els dos anys amb menys voluntaris ha estat quan al municipi ha coincidit amb la Fira de Nadal ja que molt voluntariat prové d'entitats que també són presents a la Fira de Nadal.