Vés al contingut (premeu Retorn)

Salut Pública programa una xerrada sobre l'Alzheimer amb AFA-VO

per Ana Ruiz darrera modificació 28/09/2017 08:39

Aquesta tarda, a les sis, al Centre Cívic El Vapor continua la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer a Santa Perpètua. L'Associació de Familiars de Malats d'Alzheimer (AFA-VO) del Vallès Occidental i la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua han programat una xerrada Eines i estratègies: El que has de saber sobre la malaltia d'Alzheimer.

La xerrada anirà a càrrec de la presidenta d'AFA-VO, Anna Fitó i la psicòloga de l'entitat, Vera Noguera. Aquest any, el lema commemoratiu del Dia de l'Alzheimer és “Segueixo sent Jo”. El dia 21, dia de l'efemèride, l'Ajuntament i AFA-VO van instal·lar una paradeta al passeig de la Florida. L'entitat va repartir tríptics informatius sobre aquesta malaltia neurodegenerativa que es caracteritza per una degeneració de les cèl·lules nervioses del cervell i una disminució de la massa cerebral.

Es calcula que a Santa Perpètua resideixen prop de 200 persones afectades. Per aquest motiu, es vol impulsar la creació d'una delegació local de l'Associació de Familiars de Malats d'Alzheimer del Vallès Occidental, una entitat que treballa per donar atenció, suport i orientació als familiars i cuidadors de malats d'alzheimer.