Vés al contingut (premeu Retorn)

Punt d’informació al Col·lectiu de Diversitat de Gènere, nou servei de la Regidoria d'Igualtat

per Ana Ruiz darrera modificació 03/05/2017 11:53

Oferir assessorament gratuït i confidencial a persones que s’hagin trobat en una situació de violència o discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere és el principal objectiu del nou Punt d’informació al Col·lectiu de Diversitat de Gènere (LGTBI) que ha posat en marxa la Regidoria d’Igualtat. El servei atén tots els dimecres de 17 a 20 h a la seu de la Regidoria (Pablo Picasso 32).

La Regidoria d´Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha reorganitzat el departament i ha obert un nou Punt d’Informació al Col·lectiu de Diversitat de Gènere (LGTBI). Es tracta d’un nou servei gratuït i confidencial on s’ofereix informació, recursos i suport emocional per a totes les persones del col·lectiu de diversitat de gènere que tinguin qualsevol inquietud davant la seva situació personal.

La Regidoria d’Igualtat explica que “vivim en una societat que dóna per suposat que les persones som heterosexuals. Això ens suposa reptes i dificultats a les lesbianes, gais, bisexuals, persones trans o persones que estan qüestionant-se (LGTBI)”. Aquest nou punt està obert els dimecres de 17 a 20 hores a la seu de la Regidoria d’Igualtat situada al carrer de Pablo Picasso, 32 baixos. Ofereix assessorament sobre situacions d´assetjament a la feina, a l’escola, a la família o amistats per la condició sexual o de gènere. Des de la regidoria s’afirma que és un nou servei dedicat “a ajudar-te sense jutjar-te”. El telèfon d’aquest Punt d’Informació al col·lectiu LGTBI és el 747 76 07 63.

La regidoria també ha informat que els diferents serveis que ofereix s’han agrupat sota el nom de Centre d´Informació i Recursos per la Igualtat (CIRI), un espai al servei de las persones en el foment de les relacions igualitàries entre homes i dones. El CIRI agrupa el SIAD (Serveis d’Informació i Atenció a les Dones) i el nou Punt d’Informació al Col·lectiu de Diversitat de Gènere.

El SIAD també disposa dels serveis d’Acollida, d’orientació jurídica, de psicologia per a adults i de psicologia infantil. La Regidoria d’Igualtat posa a l’abast de les dones serveis específics d’atenció, informació, orientació i suport personalitzat. La regidoria esdevé un punt de referència per recollir, sistematitzar i canalitzar les demandes i necessitats de les dones del municipi, així com també donar suport al teixit associatiu femení. Atén al públic de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dilluns a la tarda, de 15 a 17 h. El telèfon del servei és el 93 560 42 05