Vés al contingut (premeu Retorn)

Mostra Mogoda reivindica la tradició agrícola i ramadera de la Santa Perpètua preindustrial

per Comunicació darrera modificació 24/04/2015 13:28
La fira se celebra el 25 i el 26 d'abril al barri de Mogoda

La Regidoria de Promoció Local organitza aquest cap de setmana d’abril la setena edició de Mostra Mogoda. Aquesta fira, de caràcter biennal, està dedicada a la pagesia, la tradició i la gastronomia. El barri de Mogoda i els voltants del Castell seran el punt neuràlgic d’aquesta fira que es va celebrar per primera vegada al 2003 amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la tradició agrícola i ramadera de la Santa Perpètua preindustrial. Mostra Mogoda 2015 compta amb la col·laboració del Grup de Gegants i el Ball de Gitanes, La Perpetuenca, el CREM, l’Incasòl i el Consorci de Gallecs.

 

L’ampli programa d’activitats que tindrà lloc els dies 25 i 26 d’abril inclou mostra d’oficis, mostra gastronòmica, animació de carrer, cata de maridatge de vins i pernils, visites guiades al Castell de Mogoda i l’entorn, tallers, música i diversos actes culturals. La regidora de Promoció Local, Marta Peruga, ha destacat la consolidació d’aquest esdeveniment que “va més enllà del nostre municipi i que té el reclam, entre d’altres, de visitar el Castell de Mogoda”.

Mostra Mogoda obrirà les seves portes el dissabte 25 d’abril a partir de les 10 hores. Els visitants podran gaudir de la mostra d’oficis amb un picapedrer, animació de carrer, passejades en ruc o veure diversos animals de granja. Durant el matí, se celebraran diverses activitats. D’11 a 13.30 hores tindrà lloc el taller Plantem una tomaquera. A les 11.30 hores s’ha programat un cercavila musical i el pregó itinerant amb Els Cuiners. Posteriorment, a les 12.30 hores, El Carro dels Contes i Guilla Teatre i per últim, a les 13 hores, cercavila musical Xarop i jocs de cucanya.

La programació de dissabte a la tarda començarà a les 15.30 hores amb una nova sessió del taller Plantem una tomaquera. A les 17.30 hores, s’ha programat una visita guiada a l’interior del Castell de Mogoda. El punt de sortida serà des de la carpa del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM). A les 18 hores, cercavila musical Xarop amb la Guilla teatre i actuació dels Gegants de Santa Perpètua. A les 18.30 hores, es desenvoluparan dues activitats, el taller Vine a plantar! que ofereix el Consorci de Gallecs i la cata maridatge de vins i pernils. El preu de la cata és de dotze euros.

Les colles de mitjans i petits de Ball de Gitanes oferiran una actuació a partir de les set de la tarda, quan també hi haurà la cercavila musical Xarop amb la Guilla Teatre. A les 19.30 hores, s’ha programat el Carro dels Contes i a les 20 hores, una cercavila. La formació Xarop de Canya oferirà un concert de música tradicional a partir de les 20.15 hores. El recinte de Mostra Mogoda tancarà les portes a les 23 hores.

El diumenge 26 d’abril, a partir de les 10 hores, començaran les activitats de la mostra d’oficis, l’animació al carrer, les passejades en ruc, les parades de gastronomia, la cercavila i el pregó itinerant. A les dotze del migdia, el CREM organitza la conferència Joventut catòlica i II República a Santa Perpètua, que anirà a càrrec de l’historiador local Ernest Vilàs. El perpetuenc va ser guanyador de la sisena Beca de Recerca que convoca la Regidoria de Cultura, amb un treball titulat El ressò perpetuenc. La Segona República a Santa Perpètua vista des de la dreta. Coincidint amb aquesta activitat, l’Arxiu Municipal instal·larà una exposició amb alguns dels documents originals que va consultar per a l’elaboració de la Beca l’historiador local. La mostra inclou diferents edicions del setmanari El Ressó perpetuenc, revista de la Joventut Catòlica de Santa Perpètua, editada entre els anys 1932-1935. Donat el seu valor històric per al municipi, l’Arxiu Municipal ha indicat que els documents estaran protegits per una vitrina. A continuació, tindrà lloc la presentació del número 9 de la revista Vallesos, corresponent a l’edició primavera-estiu 2015 i dedicada al món casteller.

També a les dotze del migdia, començarà una nova sessió del taller que ofereix el Consorci de Gallecs i a les 12.30 hores, cata maridatge de vins i pernils. A les 13h., cercavila musical i jocs de cucanya.

La programació de tarda de Mostra Mogoda inclou una nova visita guiada a l’interior del castell i l’entorn de Mogoda a partir de les 17.30 hores, que organitza el CREM, i a partir de les 18 hores, cercaviles musicals, jocs de cucanya i El Carro dels Contes.