Vés al contingut (premeu Retorn)

Mogoda Serveis assumirà des de l'1 d'octubre la recollida de totes les fraccions de residus del municipi

per Ana Ruiz darrera modificació 29/09/2017 10:54

L’empresa municipal Mogoda Serveis assumeix des d’aquest 1 d’octubre la recollida de totes les fraccions de residus al municipi. Així ho va acordar el Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua celebrat el mes de maig amb els vots favorables dels grups municipals d’ICV, PSC, ERC i la CUP i l’abstenció de C’s i la PCCA.

Fins ara, l’empresa municipal s’encarregava de la recollida de paper, vidre i envasos i a partir d’aquest diumenge també començarà a realitzar la recollida de les fraccions de rebuig i orgànica. Mogoda Serveis ha assumit els deu treballadors i els vehicles de l’empresa concessionària que fins ara ha realitzat el servei a Santa Perpètua.

Els motius de remunicipalitzar el servei de recollida del rebuig (contenidor gris) i la fracció orgànica (marró) han estat un estalvi econòmic i l’oportunitat de poder decidir un canvi de model de gestió de la recollida selectiva, segons va exposar el tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Organització i Economia, Albert Ortiz. A finals de l’any passat l’equip de govern va considerar la possibilitat que l’Ajuntament gestionés de manera directa la recollida de totes les fraccions dels residus a través de Mogoda Serveis aprofitant que aquest 2017 finalitzava el contracte de concessió del servei.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia explicat que un dels motius de la remunicipalització és perquè des del Govern estan convençuts que els serveis que es poden gestionar directament des de l'Ajuntament poden millorar. L'altre és l'estalvi econòmic pel fet de donar un servei a través d'una empresa pública. Isabel Garcia subratlla que el cost del servei i la taxa de residus que paguen la ciutadania són molt distants.

A partir d'ara, a través del Consell Municipal de Medi Ambient s'està treballant i discutint sobre el model de recollida selectiva que es podria implantar al municipi. L'alcaldessa avança que aquest procès de debat es farà extensiu a altres col·lectius del municipi.