Vés al contingut (premeu Retorn)

Medi Ambient commemora la Setmana Europea de Prevenció de residus

per Ana Ruiz darrera modificació 22/11/2017 09:29

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza demà dimecres una activitat per analitzar el contingut d’algunes bosses de residus que aboquem en el contenidor de rebuig. L'activitat tindrà lloc de 10 a 11 del matí a la plaça Nova i s'emmarca dins de la programació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que té lloc del 20 al 26 de novembre.

Les persones que dinamitzaran l’activitat agafaran bosses d’escombraries del contenidor de resta, les obriran per tal d’analitzar les deixalles que s’hi han dipositat i les aniran classificant en les diferents fraccions per prendre consciència de tot el que es podria haver separat en origen. L’objectiu d’aquesta proposta és sensibilitzar la ciutadania sobre la separació de residus i resoldre els dubtes que es puguin generar.

Durant aquesta setmana, l'Ajuntament també distribueix bosses reutilitzables a la ciutadania en les entrades de diferents establiments comercials de gran capacitat i també ho farà al mercat setmanal que es celebra els dijous al passeig de la Florida.

Dijous s'ha programat al centre cívic Can Folguera el taller de reutilització Teixim un Mar de Plàstics, que consistirà en la reutilització i aprofitament de bosses i de residus plàstics per teixir roba o figures.

La Regidoria de Medi Ambient vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de separar correctament els residus per possibilitar així el seu reciclatge i la fabricació de nous productes i evitar que es destinin finalment a abocadors o incineradores amb un cost molt elevat. Reciclar significa un estalvi energètic i de matèries primeres a l’hora que un estalvi econòmic en el tractament, segons recorda Medi Ambient.

Poca recollida selectiva

A Santa Perpètua de Mogoda, els resultats de la recollida selectiva son únicament  d’un 27,61% respecte a les tones recollides, segons dades de l'any 2016.

L'Ajuntament demana el compromís de la ciutadania per complir l’objectiu d’augmentar el percentatge de la recollida selectiva al nostre municipi.

La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha explicat que en l'activitat de demà es coneixerà el contingut d'una bossa de deixalles i els impropis que es troben en el seu interior. Durant aquesta setmana es distribueixen bosses reutilitzables per conscienciar la ciutadania que cal evitar generar més residus i també es dona informació de com separar correctament els residus.

La regidora ha indicat que "cal millorar moltíssim" la recollida selectiva ja que l'any passat no es va arribar al 28% dels residus generats a Santa Perpètua. Neus Garcia ha explicat que cal insistir en reduir el volum de residus i en tot cas, reciclar correctament i posar el residu en el seu contenidor.

Santa Perpètua commemora la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb la distribució de bosses reutilitzables, un taller i l'anàlisi de la bossa del contenidor de resta.

L'any passat aquesta activitat va posar de manifest que gairebé la totalitat dels residus que es llencen a Santa Perpètua al contenidor de rebuig, la fracció resta, es podrien separar correctament en els diferents contenidors de recollida selectiva.

D'altra banda, la regidoria de Medi Ambient recorda que les tovalloletes humides no s’han de tirar al WC i han de ser dipositades al contenidor de rebuig. A la deixalleria municipal es pot aportar electrodomèstics, pots de pintura, oli, roba i altres residus i que teniu a la vostra disposició el TelefoNet 93 544 91 91 per a la recollida de voluminosos i restes de poda de forma gratuïta.