Vés al contingut (premeu Retorn)

L'exposició 'Autoretrat' es pot visitar fins al 20 de gener

per Comunicació darrera modificació 17/12/2018 11:08

Una vintena d'obres formen l'exposició Autoretrat de l'alumnat de pintura d’adults i fotografia de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) i l’Aula oberta de pintura. La mostra es va inaugurar divendres 14 de desembre a l'Espai 2 de La Granja, Espai Cultural amb la presència dels artistes, professorat i el regidor de Cultura, Marçal Solà. L’alumnat de les dues disciplines de l'EMA i de l'Aula obert de pintura ha treballat al voltant del gènere artístic de l'autoretrat amb l'objectiu de reflectir les característiques que defineixen l’individu que el crea no només la seva aparença exterior sinó també com es veuen a ells mateixos. Una vintena d'obres es poden gaudir sota aquesta temàtica.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va recordar durant la inauguració que l'exposició col·lectiva de Nadal de l'EMA i de l'Aula oberta de pintura marca l'inici de les festes de Nadal i Reis i va destacar que aquesta era diferent perquè era la primera que es feia sota el paraigües de l'EMA. El treball conjunt i transversal entre les diverses disciplines que engloba l'EMA queda reflectit també en aquesta exposició col·lectiva de Nadal, segons va subratllar el regidor de Cultura. Marçal Solà també va agrair la feina del professorat i la bona predisposició de l'alumnat a prendre part en aquesta mostra artística i va reafirmar "el compromís de l'Ajuntament per seguir treballant per la cultura i l'art i que arribin a tothom perquè no és un luxe sinó una necessitat".

El professor de pintura d'adults de l'EMA, Albert Bellès, va explicar que l'exercici consistia a fer que l'alumnat entengués que l'autoretrat no és només el que veuen al mirall sinó que podien anar més enllà.

Per la seva banda, el professor de fotografia de l'EMA, Gabriel Horcajada, va voler destacar que calia buscar una obra atemporal que els definís, un exercici interessant, segons va dir, ja que actualment la caducitat de les imatges és molt curta.

L'exposició Autoretrat es pot visitar fins al 20 de gener.