Vés al contingut (premeu Retorn)

Les parades dels mercats ambulants seran fixes per complir amb la legalitat

per Comunicació darrera modificació 13/02/2018 12:54
L'Ajuntament convocarà el procés per tal que els paradistes eventuals puguin passar a fixes

L’Ajuntament de Santa Perpètua convocarà properament el procés legal mitjançant el qual els paradistes del mercat setmanal ambulant que són eventuals podrien passar a ser fixes. Aquesta convocatòria respon a la necessitat de legalitzar, segons la normativa europea actual, totes les parades del mercat ambulant. En el cas del mercat setmanal ambulant dels dijous aquesta mesura afecta als paradistes que s’instal·len al passeig de la Florida entre les rotondes del Pensament (monument del llapis) i de la Florida (davant del CAP La Florida) i a tots els del mercat ambulant dels dissabtes.

Des del mes de gener, després de la seva aprovació pel Ple de la Corporació Municipal i de l’exposició pública, és d’aplicació una nova ordenança municipal reguladora del mercat de venda no sedentària. D’aquesta manera, la Regidoria de Comerç es posa al dia de la Directiva europea que regula aquest tipus de mercats de comerç al detall en totes les seves modalitats. Aquesta Directiva exigeix que els paradistes siguin fixes i, això provoca que l’Ajuntament estigui treballant ja en una pròxima convocatòria per als marxants que vulguin passar a ser fixes tan al mercat ambulant dels dijous com el del dissabte. D’aquesta manera s’equipararà els paradistes tant en drets com en obligacions i també es garanteix els drets dels consumidors. La regidora de Comerç, Olga Valenzuela, ha manifestat que “una persona pot adquirir un producte i si no està satisfeta podia donar-se el cas de no tornar a trobar aquella parada”.

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Santa Perpètua informa que la Junta de marxants del mercat setmanal dels dijous, que compta amb 52 parades fixes i unes 25 eventuals, fa mesos que va rebre la comunicació d’aquesta adaptació a la normativa vigent per part del Consistori a l’igual que els paradistes del mercat dels dissabtes. Els marxants han passat per aquest mateix procés en d’altres localitats ja que tots els municipis s’estan adaptant a la legalitat vigent. Valenzuela desitja que “aquests eventuals vulguin ser fixes”. També destaca que els actuals venedors del mercat dels dissabtes, una dotzena, haurien de concórrer a la convocatòria municipal per continuar disposant de parades als voltants del Mercat Municipal. Valenzuela ha convidat a comprar al mercat ambulant perquè “està molt bé, amb una oferta molt variada".