Vés al contingut (premeu Retorn)

Les famílies en situació de vulnerabilitat poden sol·licitar l’ajut per al rebut de l’IBI

per Comunicació darrera modificació 25/01/2018 08:30
La subvenció es pot demanar del 23 de gener al 5 de febrer i també s’adreça a les persones propietàries que cedeixin habitatge a la borsa de lloguer social

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre aquest dimarts 23 de gener el període per tal que la ciutadania es pugui acollir a la subvenció del rebut de l’Impost sobre béns inmobles (IBIU). Els ajuts s’adrecen a aquelles famílies del municipi que estiguin en situació de vulnerabilitat econòmica i a les persones propietàries que cedeixin habitatges per integrar-los a la borsa de lloguer social municipal.

L’objectiu municipal és “protegir a les persones sense recursos que es troben en circumstàncies desfavorides i en el context de crisi que s’està allargant en el temps, minorant la repercussió econòmica que pugui suposar el pagament de l’IBI” i alhora, en el cas d’aquells propietaris que cedeixin habitatges a la borsa de lloguer “incentivar aquests actes solidaris envers la ciutadania que més ho necessiten”. La subvenció queda fixada en el 50% de la quota líquida de l’Impost sobre béns immobles de l’exercici immediatament anterior, amb un màxim de 150 euros per habitatge. L’Ajuntament de Santa Perpètua destinarà una partida de 15.000 euros per a aquests ajuts. Les famílies així com els propietaris que hagin cedit habitatges a la borsa de lloguer que vulguin optar a aquest ajut, han de presentar la seva sol·licitud entre els dies 23 de gener i 5 de febrer, ambdós inclosos, al Registre General de l’Ajuntament. En el moment de fer la sol·licitud, caldrà acreditar la situació, aportant la documentació requerida tal i com estableixen les bases de la convocatòria, que es poden consultar en aquest web municipal.