Vés al contingut (premeu Retorn)

L'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda i la Casa de Andalucía guanyen dos premis cadascuna, dels set del Concurs de la Rua de Carnaval

per Comunicació darrera modificació 27/02/2017 13:14
El rei Carnestoltes reclama pau, gresca i amor i la fi de qualsevol tipus de violència i injustícia

L'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda, amb El Planeta de los Simios, i la Casa de Andalucía de Santa Perpètua, amb Ales al vent, es van fer amb dos premis cadascun dels set que va atorgar el jurat de la rua de Carnaval, celebrada dissabte 25 de febrer. El Centro Cultural Andaluz, amb dioses de Egipto, i un grup d'amics amb Black and White, van ser els altres grups premiats amb 300 euros. El jurat va concedir el seu premi especial a l'entitat Arts Humanes, per Cinema Arts.

La rua de Carnaval, dinamitzada pel grup La Belluga, va ser seguida per molt de públic durant tot el recorregut que es va fer sense cap incident. Més de 500 persones distribuïdes en dotze grups concursants van desfilar pels carrers lluint les seves disfresses i bona part del públic també anava disfressat.

El rei Carnestoltes va cridar a celebrar aquests dies amb disbauxa i molta broma, però, en el seu discurs també va reclamar la fi de "cap tipus de violència ni injustícia, ni homofòbia, ni corrupció, ni racisme, ni feixisme, ni masclisme, només pau, gresca i amor". Carnestoltes va afirmar que tenim un món boig que "tanca fronteres a qui fuig del terror i que escull presidents que volen aixecar murs i lladres i corruptes campen tan tranquils pel seu jardí".

Una de les novetats d'aquest any han estat els premis que s'han igualat a un total de sis de 300 euros acumulables. El veredicte del jurat va decidir que el premi Rio de Janeiro a la millor carrossa i el premi Cadis a la comparsa més satírica fossin per a l'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda amb el Planeta de los simios. Els premis Tenerife a la millor coreografia i Venècia a la comparsa més ben disfressada van ser per a la Casa d'Andalusia i la seva creació Ales al vent. El premi Sitges a la comparsa més original se'l va emportar Black and White, d'un grup d'amics. I el premi Gran Canaria a la comparsa més elaborada va recaure en el Centro Cultural Andaluz i el seu Dioses de Egipto. El premi especial del jurat, dotat amb 125 euros, va ser per a Arts Humanes i el seu muntatge Cinema Arts. El regidor de Cultura, Marçal Solà, es va mostrar molt content amb el desenvolupament de la rua de Carnaval i va destacar que la nova tipologia de premis havia agradat. Solà també va destacar l'estrena del grup de batuka de l'Escola Municipal de Música i Dansa que van sonar molt bé malgrat el poc temps que fa que s'ha muntat.

La festa de Carnaval va continuar a la nit al Pavelló d'Esports amb la música en directe de La Banda del Coche Rojo a la qual van assistir unes 1.600 persones durant tota la nit. També es va celebrar una festa a CAM Bernades. En aquest equipament es van reunir unes 250 persones i 25 persones van participar al concurs de disfresses dissenyar per la CAMissió.