L'alcaldessa presenta el programa del vehicle elèctric en l'acte dels 10 anys del Pacte pel clima i l'energia

Divendres, 22 de febrer de 2019

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, han participat aquesta setmana en l’acte de commemoració dels deu anys del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia en el marc del IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, organitzat per la Diputació de Barcelona.

L’alcaldessa va ser una de les deus alcaldies que va participar en aquest primer acte de les jornades, i que respresentaven els 227 municipis de la demarcació de Barcelona que van subscriure el document. La primera edil va realitzar una intervenció sobre el programa municipal del vehicle elèctric i va definir els seus objectius que són “la creació d’ocupació i de processos d’innovació tecnològica; una relació més fluida entre la formació professional i les necessitats del teixit productiu; i la lluita contra la contaminació atmosfèrica per aconseguir respirar un aire més net i incrementar la salut i el benestar de les nostres comunitats”. Isabel Garcia també va destacar “l’enorme contribució que fem les ciutats i pobles de Catalunya per caminar cap a un model de desenvolupament sostenible en tots els àmbits, sent pioners, innovadors i aconseguint la imprescindible complicitat de la ciutadania”.

El Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel Clima i l’Energia va ser una iniciativa de la Comissió Europea sorgida l’any 2008 que es comprometia a l’estalvi per a l’any 2020 del 20% d’energia i d’emissions de CO2 a l’atmosfera, respecte de les dades de l’any 2005. Santa Perpètua es va adherir al novembre de 2008 i ja fa dos anys que ha assolit aquest repte.

La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha recordat que el pacte es va renovar l’any 2015 amb un objectiu més ambiciós que estableix el compromís de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle més enllà del 40% per l’any 2030, mitjançant l’augment de l’eficiència energètica i un major ús de fonts d’energia renovables. El nou pacte també incorporava el compromís d’avançar cap a la resiliència de les ciutats amb l’obligació de redactar un Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic i executar-ne les accions, i el compromís per tal que el subministrament energètic sigui segur, disponible, equitatiu i sostenible.

La transició energètica, l’adaptació al canvi climàtic, l’economia circular i la governança ambiental van ser els eixos del IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, que va reunir els dies 19 i 20 de febrer gairebé de 500 responsables d’ens locals, administracions, empreses i entitats de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat d’arreu de Catalunya. El certamen va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages i es presentava enguany amb el lema 'Connectem les ciutats i pobles, en transició cap a 2030’ El Fòrum també va inclou­re la 19a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Crèdit Imatge: Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:54