Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament subvenciona amb 70.000 euros cinc projectes de cooperació internacional

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 20:11
Quatre entitats locals es beneficiaran de les ajudes que corresponen al pressupost de 2014

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha atorgat subvencions a cinc projectes de cooperació internacional presentats per organitzacions no governamentals i entitats i associacions sense afany de lucre. La inversió municipal corresponent a l’exercici 2014 serà de 70.854,50 euros. Els criteris per accedir són els mateixos des del 2012 ja que estan fixats pel Pla Director de Cooperació aprovat pel Ple de la Corporació. Les entitats beneficiàries són Santa Perpètua Solidària, Fundación Vicente Ferrer, Hijas de la Caridad de San Vicente de Paúl i Alkaria.

La principal inversió en cooperació internacional de l’exercici 2014 correspon a un projecte nou de l’ONGD Santa Perpètua Solidària sota el títol Cuidem les nostres mares. L’entitat reconstruirà un centre d’atenció materno-infantil de la comuna de Tachott, a Mauritània, que dóna servei a sis localitats. Aquest equipament, que amenaça ruïna, és un espai on passar consulta i un paritori d’urgència. També, a través de voluntaris i programes estatals, es dóna atenció integral a les dones embarassades i als nadons fins als cinc anys, a més de tallers d’ajut i d’orientació per a les noves mares i de planificació familiar. La subvenció atorgada és de 25.000 euros, tot i que el pressupost total del projecte és de 47.000 euros, el que implicarà que es replantegi o es faci en dues fases, segons han apuntat des de SPSolidària. Aquesta entitat també ha obtingut subvenció per una nova edició de les colònies Vacances en pau. Catalunya amb el Sàhara per acollir, aquest estiu, infants refugiats dels campaments d’Algèria. La subvenció és de 6.104,50 euros.
El segon projecte en quantitat de subvenció és per a la Fundación Vicente Ferrer, 20.000 euros per a Millora de la salut de les dones de la regió de Bathalapalli, districte d’Anantapur, Índia. L’objectiu és contribuir a reduir els nivells de mortalitat i morbiditat materna en les fases d’enllumenament i postnatal al temps que garantir l’accés i qualitat a cures mèdiques assequibles.
Un altre dels projectes subvencionats és un de continuïtat, Alimentos para la obra social de las hijas de la Caridad de Driouch, que presenta Hijas de la Caridad de San Vicente de Paúl. En aquest cas es destinaran 12.000 euros a garantir una alimentació sana, equilibrada i suficient als nens acollits i assistents a l’escola bressol i sostenir el servei de menjador de l’escola taller per a dones sense recursos.
La novetat d’aquesta campanya ha estat la irrupció del projecte d’una nova entitat, Alkaria, de recent implantació a Santa Perpètua. El projecte es diu Estimular l’apoderament de les dones en la cooperativa agrícola d’Afanour, Marroc i l’Ajuntament en destina un pressupost de 7.750 euros. L’objectiu és aconseguir que dones en situació de risc, com ara vídues o divorciades, entrin a formar part de la cooperativa i explotin cinc parcel·les d’un palmeral datiler que autogestiona la comunitat d’Afanour. Actualment, participen de la cooperativa més de 200 famílies i estan cultivades més de 1.700 palmeres. Les dones beneficiàries tindran assessorament per part d’una dona de la contrapart que els acompanyarà sobre el terreny.
L’ONGD Alkaria fa un any que ha implantat una base a Santa Perpètua de Mogoda, de la qual en formen part dues persones, que han dut a terme activitats diverses per donar-se a conèixer. A la Festa Major van compartir barra de bar amb el Club Natació Santa Perpètua i el Casal Popular i han participat a la Mostra d’Entitats i a la Fira de Nadal. Tot i això, aquest primer projecte subvencionat per l’Ajuntament de Santa Perpètua és el que els serveix de plataforma per fer-se més visible, segons apunten des de la pròpia entitat. Alkaria ha avançat que preveu organitzar un acte de presentació oficial per al mes de març.