Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament rep els infants sahrauís del projecte Vacances en pau i dona ple suport al Sàhara

per Ana Ruiz darrera modificació 20/07/2017 13:24

L'Ajuntament de Santa Perpètua va rebre aquest dimecres 19 de juliol els dos infants sahrauís que passen l'estiu al municipi gràcies a les colònies Vacances en pau i que a la localitat gestiona l'ONGD Santa Perpètua Solidària.

L'acte va estar presidit per l'alcaldessa Isabel Garcia, el regidor de Solidaritat, Sergi Hernández, la presidenta de SPSolidària, Lidia Aymerich i el representant de la comunitat sahrauí a Santa Perpètua Seidah Sidahmed. Els infants van rebre material escolar i van expressar estar tenint una bona estància al municipi. Els nens han format part també del casal d'estiu municipal i assisteixen a les piscines municipals. 

La presidenta de Santa Perpètua Solidària, Lidia Aymerich, va lamentar que aquest any només dos infants hagin estat acollits per perpetuencs i va indicar que aquesta és la pitjor xifra registrada en els 21 anys de colònies al municipi. "En un moment que la societat clama per acollir refugiats no entenem que només hagin pogut venir dos infants a Santa Perpètua". La tendència ha estat generalitzada a tota la província de Barcelona.

Per la seva part, el regidor de Solidaritat, Sergi Hernández, va expressar que l'Ajuntament no deixarà de donar suport al poble sahrauí i a les colònies, que permeten als infants abandonar els camps de refugiats on viuen quan es registren les temperatures més altes.

La recepció als dos infants sahrauís a Santa Perpètua va coincidir amb la sentència del Marroc a 23 activistes sahrauís a condemnes entre els dos anys de presó i la cadena perpetua. Els activistes han estat jutjats pel desmantellament l'any 2010 del campament de Gdeim Izik, en el qual milers de manifestants demanaven la fi de l'ocupació marroquí i on van morir 11 policies del Marroc i dos civils sahrauís.

El representant de la comunitat sahrauí a Santa Perpètua, Seidah Sidahmed,va mostrar la seva indignació per aquest "fals veredicte" i va indicar que només portarà "més patiment per al poble sahrauí". "Avui és un dia de dol per aquesta condemna injusta i il·legal. Cap dels països que nega l'autoritat del Marroc al Sàhara prenen mesures sobre aquests abusos que pateix el poble sahrauí", va manifestar. L'alcaldessa Isabel Garcia va mostrat tot el suport de l'Ajuntament a la causa sahrauí.