Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament rep els brigadistes d'Alkaria que van estar a un campament de refugiats al Líban a l'estiu

per Comunicació darrera modificació 01/10/2018 11:26

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va rebre el divendres 28 de setembre a la nit els brigadistes d'Alkaria després de la seva estada aquest mes d'agost a un campament de refugiats al Líban. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va manifestar sentir-se molt orgullosa de la feina feta pel voluntariat i va expressar que l'Ajuntament continuarà apostant per difondre els valors de la solidaritat i la cooperació per tal que continuïn present a la nostra societat. Per la seva part, el regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, va destacar el projecte realitzat amb infants que va consistir a organitzar activitats de lleure durant les vacances d'estiu. "Ha estat un projecte dut a terme al nucli d'una les crisis humanitàries més dramàtiques", va indicar. Hernández també va agrair la feina feta pels joves voluntaris, la major part de Santa Perpètua i vinculats a l'entitat El Refugi.

Durant la recepció, a la qual van assistir, a part dels brigadistes, les seves famílies es van recordar experiències viscudes durant el voluntariat i la major part dels joves van manifestar la seva intenció de continuar col·laborant amb accions solidàries. Els joves destacaven també que l'experiència els havia servit per entendre encara més la complexitat de la crisis dels refugiats.

El coordinador del projecte, de l'ONGD Alkaria, Xavier Barreda, va indicar que el voluntariat és una eina útil, un deure i una obligació.

La brigada d’Alkaria formada per un total de deu joves, la majoria perpetuencs, va viatjar una setmana aquest estiu a un campament de refugiats del Líban on va realitzar activitats de lleure per a infants.El projecte solidari forma part d’una iniciativa de l’entitat Alkaria que consisteix a la posada en marxa d’un centre cultural on, durant tot el curs, es fa formació no reglada. El projecte està finançat per l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Les activitats van estar dinamitzades pels joves voluntaris que reconeixien a la tornada que l’experiència havia suposat un creixement personal molt important a més de veure la realitat al terreny. Així ho va explicar la perpetuenca i voluntària de la brigada Aina Costa, qui també explicava que molts dels brigadistes ja parlaven de realitzar altres accions de voluntariat. “Dels refugiats se’n parla molt però fins que no veus la realitat per la que passen, especialment els infants, no te n’adones de quan d’important esdevé ajudar. L’educació és un dret fonamental i molts nens el tenen privat”, indicava Costa.