Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament referma la seva aposta per les polítiques en benefici de la gent gran

per Comunicació darrera modificació 02/10/2018 12:32

La Setena Setmana de la Gent Gran organitzada per l'Ajuntament de Santa Perpètua va començar ahir 1 d'octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran. L'acte institucional va constar de la lectura del manifest per part dels presidents de les tres entitats de Gent Gran de la localitat, el parlament de l'alcaldessa, Isabel Garcia, i una cantada d'havaneres amb el grup Ultramar.

L'alcaldessa va subratllar que la gent gran són persones actives i compromeses amb una forta voluntat de participar i de decidir en tot allò que té a veure amb la societat i amb la vida. Isabel Garcia va afirmar que l'Ajuntament aposta clarament per les polítiques en benefici de la gent gran i va assegurar que "malgrat les dificultats econòmiques, l'Ajuntament continuarà apostant per serveis assistencials, per la dinamització social i cultural de la gent gran, i també per continuar promovent el respecte i l'estima a la nostra gent gran". Garcia va ressaltar el recent acord de revalorització de les pensions segons l'IPC en el marc del Pacte de Toledo. L'alcaldessa considera que "assegurar el poder adquisitiu de pensionistes i jubilats és un dret que beneficia al conjunt de la societat". Tanmateix, Isabel Garcia ha subratllat que el Congrés dels Diputats ha d'aprovar una llei per a la revalorització de les pensions.

Els presidents de les tres entitats de Gent Gran van donar lectura al manifest del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran. Són Llorenç Gutiérrez, del Casal de la Gent Gran; Josep Lluís Llàcer, del Casal d’Avis de la plaça de la Vila; i Josep Catarineu, del Club Edad de Oro. El document reclama que cal que es faci el possible per a què Catalunya pugui gaudir d’un estat del benestar que sigui exemple de solidaritat, d’atenció social i sanitària. També demanen l'acompliment de la Llei de la dependència, evitant perjudicis i endarreriments cap a les persones més vulnerables; la reducció, al màxim, de les llistes d'espera en tots els àmbits d'atenció a la persona. També demana un repartiment equitatiu de la riquesa; la promoció de la participació de la gent gran a la seva comunitat; i la representació al Parlament de Catalunya, i compromet a la gent gran a col·laborar en tots els àmbits de la societat i de participar en la gestió política del país. La creació d’un marc normatiu sobre el dret a una mort digna i la necessitat de tenir més accés a la informació per fomentar la participació de la gent gran en els diversos àmbits socials són altres dels punts que apareixen en el manifest del Dia Internacional de la Gent Gran que es va llegir ahir al Casal Cívic.

La Setmana de la Gent Gran continua avui amb una exposició de manualitats al Casal d‘Avis. Dimecres tindrà lloc l’excursió de germanor i dijous una exhibició de ball. La regidora de Gent Gran, Neus Garcia, va desitjar a tothom una bona setmana i va recordar que les activitats es tancaran aquest divendres amb la celebració de l'Homenatge a la Gent Gran a la Carpa que s'instal·larà a l'aparcament dels carrers de Puig i Cadafalch i de Garcia Nieto.