Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament insisteix en la connexió de les línies de Rodalies R3 i R8

per Ana Ruiz darrera modificació 29/11/2017 14:54

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat la redacció del projecte de supressió del pas a nivell de la R3 situat a la Llagosta i que dóna accés al barri de la Florida, en la connexió del carrer de Federico Garcia Lorca del municipi veí i l’avinguda Catorze de Santa Perpètua.

Aquest és un dels 74 passos a nivell que Adif suprimirà arreu de l’Estat, 8 a Catalunya, de forma progressiva fins a l'any 2024, segons ha anunciat Adif en un comunicat.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s'ha mostrat contenta per la supressió d'aquest pas a nivell però ha demanat major seguretat a la via ja que no hi ha suficient protecció i encara existeixen dos punts negres a l'avinguda U per on creuen les vies els vianants. L'alcaldessa també ha tornat a posar l'accent en la proposta de connectar la R3 amb la R8 amb una estació central a la Granja Soldevila com alternativa al desdoblament de la R3. Garcia recorda que aquesta actuació incrementaria els problemes de sorolls i vibracions que pateixen els veïns de la Florida.

L'alcaldessa ha manifestat que el traçat alternatiu que plantegen els ajuntaments de Santa Perpètua i La Llagosta "no només beneficiarà als dos municipis i als veïns actualment afectats sinó que millorarà el servei ferroviari per a tots els municipis de la Riera de Caldes, territori de 90.000 habitants i més de 3.000 empreses" 

Isabel Garcia ha explicat que les obres de la nova estació de la R8 podrien començar durant el primer semestre de l'any vinent i que un cop comenci el projecte s'insistirà al Ministeri de Foment en la proposta de traçat alternatiu al desdoblament de la R3.

La redacció dels projectes de supressió dels vuits passos a nivell de Catalunya s'han adjudicat per un import de 407.000 euros. L'ajuntament ha valorat l'actuació però reivindica majors mesures de seguretat a la línia i el seu desviament al seu pas per la llagosta i la Florida.