Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 14:50
La plaça de la Vila acollirà el 25 N l'acte institucional amb una concentració i una obra de teatre

La Regidoria d’Igualtat Dona-Home commemora el 25 de novembre el Dia internacional contra la violència vers les dones amb un acte institucional reivindicatiu que tindrà lloc a la plaça de la Vila a partir de les 11 hores. Tot seguit, tindrà lloc una acció teatral sota el títol El crim dels llençols blancs i el repartiment de romaní en memòria de les víctimes. El departament ha programat activitats adreçades a joves, com un taller de defensa personal; punts d’informació als instituts Rovira- Forns i Estela Ibèrica; el teatre-fòrum Toca de peus a terra a l’Escola Sagrada Família i un taller de prevenció de les relacions abusives en parelles joves a l’Escola Barcanova. A més, ha organitzat pel 29 de novembre una passejada guiada sota el títol Barcelona en femení.

 

La Regidoria d’Igualtat ha volgut fer especial incidència en les actituds micromasclistes que, segons el psicoterapeuta Luis Bonino que ha encunyat el terme, “són petits, quasi imperceptibles controls i abusos de poder quasi normalitzats que, sense ser molt notables, restringeixen i violenten insidiosa i reiteradament el poder personal, l’autonomia i l’equilibri psíquic de les dones, atemptant a més contra la democratització de les relacions”.

A través d’una autoenquesta amb situacions de la vida quotidiana, la Regidoria convida la ciutadania a qüestionar- se aquestes actituds que tenim assumides en el nostre dia a dia. Aquesta enquesta es pot trobar a l'edició de L'Informatiu. D’altra banda, Igualtat també ha convocat un concurs de microrelats que reflecteixin aquestes situacions i ha endegat una campanya per sensibilitzar, especialment el jovent, sobre la violència i el control que es pot exercir a través de les xarxes socials i els xats dels mòbils. Els microrelats hauran de tenir una extensió màxima de 600 caràcters sobre un fet o situació real que hagi passat al passat o que estigui succeint ara i que es pugui catalogar con a conducta micromasclista. Al mateix temps es redactarà una hipotètica resolució del fet o situació des d’un punt de vista igualitari i de respecte mutu, amb una extensió màxima de 600 caràcters.

Les propostes es podran enviar al correu electrònic: igualtat@staperpetua.cat, del 20 de novembre fins al 8 de desembre.

 La programació del 25N la podeu consultar en aquest arxiu pdf