Vés al contingut (premeu Retorn)

La Sala de Plens acollirà aquesta tarda la reunió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació en la qual es tractarà sobre el nou Pla Director

per Ana Ruiz darrera modificació 23/11/2017 09:20

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha encarregat la redacció d’un nou Pla Municipal de Cooperació amb l’ajuda d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. L’empresa contractada està elaborant un estudi avaluatori de l’actual pla i ha fet entrevistes amb tots els actors implicats en la cooperació municipal.

Ara el treball se centrà en l’elaboració del nou pla que es presentarà al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació que tindrà lloc aquesta tarda i d’on es preveu que surti un grup de treball per acabar la redacció del Pla, segons informa la regidoria.

El Pla Director de Cooperació 2018-2022 pretén crear i promoure un procés de participació local per implicar a la societat civil com actors importants en el seu rol de mobilització i apoderament en altres societats civils del món de la cooperació amb un rol consultiu i, si es genera debat civil, poder arribar a ser vinculant. Una de les novetats, que apunten des de la Regidoria de Solidaritat, és comptar amb el sector privat amb la voluntat que puguin col·laborar de diverses formes, com ara aportant idees i col·laborant econòmicament en el sector de la cooperació i desenvolupament sempre i quan es treballi dins del comerç just i de proximitat.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, recorda que una empresa està elaborant un estudi d'avaluació de l'actual pla director. Hernández explica que en la sessió d'avui es presentarà un esborrany del Pla que s'acabarà amb l'ajuda d'un grup de treball del Consell de Solidaritat.