Vés al contingut (premeu Retorn)

La Marató de Sang bat rècord amb 207 donacions

per Comunicació darrera modificació 15/03/2019 12:52

La Marató de Sang 2019 celebrada ahir a Santa Perpètua ha marcat un rècord ja que es van registrar 207 donacions de sang i disset de plasma i si es comptabilitzen totes les persones que es van atansar amb la intenció de fer l'acció solidària van ser un total de 256. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua van organitzar un any més aquesta Marató de sang, que va tenir lloc a La Granja, espai cultural.

La xifra de 200 donacions no s'assolia des de 2011 quan es van registrar 201 i les 207 d'ahir suposen un rècord històric. Una de les novetats d'aquest any ha estat la campanya publicitària sota el lema 'Tu sí que ets important' i que incloïa la imatge de persones de Santa Perpètua que animaven a fer-se donant de sang etiquetats com a #sangfluencer. L’organització va escollir a deu persones conegudes al municipi per la seva feina o per formar part d’entitats que ja eren donants de sang des de fa molt de temps i que van decidir cedir la seva imatge per als dos cartells que es van fer per animar a la participació. Des del Banc de Sang i Teixits s'apunta que potser aquesta ha estat una de les raons de l'augment de donacions. L'any passat van ser 121.

Aquest any un 15% dels donants eren nou donants, una xifra que es considera molt positiva des de l'organització ja que vol dir que cada cop hi ha més persones disposades a donar sang.