Vés al contingut (premeu Retorn)

La Junta de Portaveus reitera el compromís municipal amb la lluita contra la violència masclista i rebutja l'alliberament provisional de 'La Manada'

per Comunicació darrera modificació 29/06/2018 12:27

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha mostrat el seu rebuig més contundent contra la decisió judicial de deixar en llibertat provisional els cinc membres de 'La Manada' sentenciats a 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual en grup a una dona durant les festes de Sant Fermí de 2017. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va donar lectura d'una declaració de la Junta durant la sessió plenària del mes de juny, celebrada ahir dia 28.

La declaració denuncia la vulneració de drets humans que pateixen les dones en ple segle XXI i posa de relleu el menyspreu que suposa la decisió judicial cap “a totes les dones, atès que suposa una legitimació de la cultura de la violació, una revictimització de totes les dones agredides sexualment, projecta un marc d'inseguretat i desemparament per a totes les noies i dones, i dona un perillós missatge cap a tota la societat”. La Junta de Portaveus continua expressant que “el missatge que està llançant la (in)justícia és que som les dones les que tenim la responsabilitat de defensar-nos fins a la mort de les agressions, ja que sinó, no hi ha violència. Rebutgem completament la posada en llibertat provisional de cinc culpables de violació. Estaven condemnats a només 9 anys de presó, per abús i no per violació”.

La declaració de la Junta de portaveus afirma que la sentència i aquesta nova decisió judicial demostren "la necessitat urgent de formar en visió de gènere a tota la judicatura per acabar amb la justícia patriarcal i sentències que fomenten la revictimització de les dones agredides, la impunitat dels agressors, el masclisme i la cultura de la violació". També recorda que la formació obligatòria en perspectiva de gènere és una de les mesures previstes en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere, al qual el nou govern de l'Estat ha donat màxima prioritat- feminista.

L'Ajuntament de Santa Perpètua reitera un cop més el seu compromís en la lluita contra la violència masclista i mostra el seu suport “incondicional a les víctimes, moltes vegades invisibles, dels abusos i agressions sexuals i el nostre rebuig a la sentència de La Manada i la nova decisió judicial.

La decisió de deixar en llibertat sota fiança de 6.000 euros als membres de la manada es va fer pública el 21 de juny. Aquella tarda, desenes de persones es van concentrar a la plaça de la Vila per rebutjar aquesta decisió de la justícia. La convocatòria la van realitzar diverses formacions polítiques locals. Durant l'acte es va donar lectura a un manifest.