La Fundació Pi i Sunyer reconeix com a bones pràctiques el Consell Infantil Municipal, els projectes de diversificació curricular i els DIMO

Dimarts, 19 de febrer de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut tres certificats que reconeixen tres dels seus projectes com a Bones Pràctiques segons la Fundació Carles Pi i Sunyer. Es tracta del Consell Infantil Municipal (CIM), el Projecte de diversificació curricular, projectes Faig i Orienta't, i els Dinamitzadors del Medi Obert (DIMO).

La Fundació Carles Pi i Sunyer, creada l’any 1986, és un centre d’anàlisi i recerca sobre el govern local i les polítiques públiques de l’administració. El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

Actualment, al Banc hi ha més de 300 accions o programes d’èxit desenvolupades pels governs locals a Catalunya. L’avaluació d’aquestes pràctiques es basa en criteris de qualitat que coincideixen amb els principis i objectius d’autonomia local i bona governança democràtica local promoguts pel Consell d’Europa.

El 14 de febrer, el president de l'Àrea de Ciutadania i Promoció Local, Antonio Egea, va recollir els certificats del CIM com a bona pràctica significativa de participació, dels projectes Faig i Orienta't com a bona pràctica de cohesió social i dels DIMO com a bona pràctica de convivència. Egea ha afirmat que "és una satisfacció per l'Ajuntament de Santa Perpètua disposar de tres projectes d'èxit en el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals" i ha assegurat que tots tres projectes continuaran perquè "formen part dels programes dels serveis municipals i tenen una molt bona qualitat i molt bona acceptació tant per la comunitat educativa com pel col·lectiu de joves".

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:54