Vés al contingut (premeu Retorn)

La ciutadania va omplir els carrers de Sant Perpètua per seguir la Cavalcada de Reis

per Comunicació darrera modificació 08/01/2019 09:09

Molt de públic als carrers i sense cap incident registrat és un dels resums que es pot fer de la Cavalcada de Reis 2019 que va tenir lloc dissabte 5 de gener a Santa Perpètua. El públic va acompanyar les catorze carrosses que formaven la comitiva reial des de la plaça de l'Estació i sobretot pel passeig de la Florida, l'avinguda de Barcelona i la Rambla.

Vuit entitats locals van participar amb comparses i carrosses: les AMPA de les escoles Els Aigüerols, La Florida, Sagrada Família, Santiga, Santa Perpètua i Tabor, l’associació Els Comerciants i el Centro Cultural Andaluz. Aquest any per segon cop també va participar un camió dels Bombers de Mollet. En total, van ser 547 les persones que van formar la comitiva de la Cavalcada de Reis que de manera extraordinària estava encapçala pel vehicle elèctric de la cooperativa Som Mobilitat que forma part del projecte de mobilitat compartida que duu a terme aquesta cooperativa i l'Ajuntament de Santa Perpètua. Treballadors de la Central de Reis també van fer el recorregut ajudats de vehicles elèctrics Tromber.

Les carrosses estaven ambientades en temes com regals, xumets, joguines, peluixos, carbó o caramels, entre d'altres. Durant tota la Cavalcada l’Ajuntament de Santa Perpètua va repartir 1.600 quilos de caramels sense gluten, aptes per a celíacs.

El recorregut va ser l'habitual des de l’avinguda Quatre passant pel passeig de la la Florida, circuit va estar protegit per tanques. A la cantonada del passeig de la Florida amb l'avinguda de Barcelona es va habilitar un espai per a persones amb mobilitat reduïda.

El pregó dels Reis d'Orient es va desenvolupar des del balcó de la Casa de la Vila i amb la col·laboració d’una intèrpret de signes. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va demanar als reis "forces, saviesa i imaginació per construir un futur ple d'esperances i de benestar per a tothom". La primera edil també va demanar feina i habitatges dignes i que "aviat tothom pugui gaudir de casa seva". Garcia també es va referir a les persones refugiades i va manifestar el desig de que "les persones i les famílies que han d'abandonar els seus països siguin acollides amb solidaritat, comprensió per viure dignament". Per últim, va assenyalar el desig que "tot això ho puguem fer gaudint de salut, de drets i llibertats i compromesos amb la millora de la vida de tota la gent".

El rei Melcior va ser l'encarregat de dirigir unes paraules a la ciutadania perpetuenca a qui va agrair la benvinguda i va recordar que un any més Santa Perpètua ha estat escollida per instal·lar una de les seves centrals.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, es va mostrar molt satisfet amb el desenvolupament de l'activitat, que va ser molt seguida tot i caure en dissabte, i va destacar la presència de vehicles elèctrics durant la cavalcada d'aquest any.

Ràdio Santa Perpètua va emetre un programa especial per fer arribar la màgia dels Reis que es pot escoltar a través del podcast de l'emissora municipal que aquest any complirà 30 anys.