Vés al contingut (premeu Retorn)

La caracterització de residus d'aquest dimecres a la plaça Nova mostra els impropis al rebuig

per Ana Ruiz darrera modificació 22/11/2017 14:00

La plaça Nova ha acollit aquest dimecres 22 de novembre una caracterització de residus. Es tracta d'una activitat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Perpètua amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu de l'activitat era detectar els impropis del rebuig. Per fer-ho s'han agafat tres bosses del contenidor del rebuig situat a la plaça Nova i s'han analitzat i separat els residus.

La classificació de les deixalles abocades ha demostrat, amb dades provisionals, que el 44,5% corresponien a aquesta fracció, el rebuig. En canvi, al contenidor de la matèria orgànica hauria hagut d'anar el 23,6% de les deixalles analitzades, un 17,5% al de vidre, un 11,86% al contenidor dels envasos i un 2,5% al de paper i cartró.

Els assistents a l'activitat han estat pocs però han evidenciat la importància de la separació de les deixalles i han preguntat les dinamitzadores de l'activitat alguns dubtes sobre el reciclatge. La Regidoria de Medi Ambient havia enviat cartes als veïns propers a la plaça Novaconvidant-los a l'activitat i recordant-los la importància del reciclatge i la separació de residus.

La proposta ha volgut sensibilitzar la ciutadania sobre el reciclatge dels residus i prendre consciència de tot el que es podria haver separat en origen. L'any passat ja es va dur a terme aquesta activitat agafant bosses d'un contenidor de l'avinguda de l'Onze de setembre i la intenció es anar fent-la en diversos punts de la localitat per arribar al major nombre de ciutadans possible.

La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha explicat que al rebuig hauria d'anar el mínim residu, però, que encara hi ha persones que no fan la separació selectiva. Aquest fet "augmenta les despeses que ha de pagar el total de la ciutadania a la planta de tractament".

Les persones assistents han rebut una bossa plegable petita per anar a comprar i les tres bosses per fer la separació de paper, vidre i envasos correctament a casa. L'objectiu europeu és reciclar el 60% de les deixalles i les dades de Santa Perpètua de 2016 no arriben al 28% de reciclatge.