Vés al contingut (premeu Retorn)

Fins al 24 de maig s'obren les preinscripcions als Cicles Formatius de Grau Mitjà

per Ana Ruiz darrera modificació 18/05/2017 10:14

S'obre el termini de preinscripcions als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) fins al 24 de maig. Com a novetat, Santa Perpètua oferirà el curs escolar 2017-2018 el CFGM d’Atenció a les persones en situació de dependència. L’INS Estela Ibèrica serà el centre que acollirà aquesta nova formació en horari de tarda, al igual que la resta de cicles formatius que ja s’imparteixen al centre.

El nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència formarà els inscrits en la capacitació d’atendre en l’àmbit domiciliari i institucional a fi de mantenir i millorar la qualitat de vida de les persones dependents tot fent activitats assistencials.

Les preinscripcions per als Cicles Formatiu de Grau Superior (CFGS) seran del 25 al 31 de maig i Santa Perpètua ofereix la primera formació d'aquest àmbit i serà sobre Transport i Logística. El nou grau capacitarà en l’organització, gestió o control les operacions del transport de mercaderies i de viatgers en l’àmbit nacional i internacional i per planificar i gestionar les activitats logístiques d’una empresa.

Als nous cursos previstos per al proper curs a Santa Perpètua s’hi han de sumar els dos actualment vigents, el CFGM de Comerç i Logística i el CFGM d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques amb la introducció al currículum de la formació en punts de recàrrega per al vehicle elèctric, formació que s’ha impartit al Centre de Recursos del Vehicle elèctric (CREVE). Tota la formació que ofereix l’INS Estela Ibèrica, inclosos els nous cicles, es fan en l’especialitat de formació dual. Aquesta modalitat combina la formació acadèmica amb l’aprenentatge en una empresa, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.

L’objectiu de la formació dual és també millorar la qualificació de l’alumnat per tal que les empreses disposin de perfils adequats a les seves necessitats.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha indicat que les incorporacions de nous cicles formatius a Santa Perpètua representen un gran canvi a favor de la qualificació professional de tots els ciutadans, tant pels que viuen com per als que treballen a l’Eix de la Riera de Caldes.

El proper curs 2017-2018 quatre dels vuit municipis que conformen l’Eix de la Riera de Caldes oferiran els CFGM de Gestió administrativa (Palau solità i Plegaments, La Llagosta i Caldes de Montbui); Mecanització (Caldes de Montbui); Instal·lació de telecomunicacions (La Llagosta); Instal·lacions elèctriques i automàtiques (Santa Perpètua de Mogoda); Activitats comercials (Santa Perpètua de Mogoda) i Atenció a les persones en situació de dependència (Santa Perpètua de Mogoda) i els CFGS de Programació de la producció en la fabricació mecànica (Caldes de Montbui); Transport i logística (Santa Perpètua de Mogoda), Administració i finances (La Llagosta) i Electròmedicina clínica (La Llagosta).

A l’Eix de la Riera de Caldes el curs 2015-2016 hi havia un total de 1.739 persones residents al territori matriculades a cicles formatius d’arreu de Catalunya.

Santa Perpètua de Mogoda, el municipi més poblat de l’àmbit, concentra el major nombre d’estudiants 521 però només el 23,1% dels perpetuencs que cursen Grau mitjà es queden a estudiar a la pròpia localitat. La resta marxen sobre tot a Barcelona, Mollet o Sabadell.

L’alcaldessa de Santa Perpètua ha indicat que el consistori ha treballat juntament amb els ajuntaments de la Riera de Caldes i les delegacions territorials d’ensenyament per tal de millorar l’oferta de cicles formatius i ha manifestat que “continuarà treballant decididament en favor de més i millor formació professionalitzadora, per evitar que la majoria dels ciutadans hagin de sortir fora de l’Eix de la Riera de Caldes per realitzar aquests aprenentatges, tan decisius per a la seva vida professional”.

L’alcaldessa també ha destacat que el consistori continuarà treballant “en el foment de les vocacions industrials, imprescindibles per mantenir el nostre nivell d’ocupació i per això posarem a disposició de la comunitat educativa, els ciutadans i les empreses, un nou espai de suport a la qualificació professional de la indústria 4.0, amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona”.

Les preinscripcions per als Cicles Formatius de Grau Superior seran del 25 al 31 de maig mentre que per als del Cicles Formatius de Grau Mitjà seran entre el 16 i 24 de maig.