Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament ha estrenat un nou Portal de la Transparència

per Comunicació darrera modificació 11/04/2018 16:40
S’amplia la informació i es presenta més ordenada i accessible

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha estrenat un nou portal de la transparència que s’ajusta a la legalitat vigent i pretén facilitar el coneixement, la participació i la col·laboració de la ciutadania en els afers públics. Entre les millores que presenta aquest nou espai, figuren la presentació més ordenada i accessible de la informació i sobretot l’ampliació dels temes en tots els àmbits, que passen d’uns 30 ítems a 60, que s’aniran ampliant progressivament.

El portal presenta diferents apartats dedicats a la informació institucional i organitzativa; a la gestió econòmica; a l’acció de govern i normativa; i als contractes, convenis i subvencions, entre d’altres.

El nou espai web és el portal de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) que ha esdevingut un estàndard al qual s’hi han adherit la gran majoria d’ajuntaments catalans. Aquesta eina permet publicar tota la informació que la legislació requereix de manera més ordenada, més estructurada, sense les duplicitats que presentava l’antic portal, i alhora presenta certa flexibilitat que permet la personalització d’ítems.

El nou web s’ajusta també a la darrera legalitat vigent en matèria de transparència; l’anterior, de fet, donava compliment a la llei estatal però no a la catalana, promulgada un any després, la qual constitueix el referent legal bàsic i presenta moltes més obligacions. “Més enllà del compliment de les lleis de transparència, a l’Ajuntament de Santa Perpètua tenim la voluntat política de continuar ampliant la informació disponible i estem oberts a treballar per millorar el Portal de la Transparència”, ha detallat l’alcaldessa en la presentació del nou portal. “Ser transparents no és, només, una obligació legal, és una manera de fer i d’administrar els recursos públics, els recursos comuns”, conclou la primera edil.