Vés al contingut (premeu Retorn)

Isabel Garcia al 25N: "Hem de ser més actius, especialment en el nostre entorn més proper, en la denúncia d’aquesta xacra"

per Ana Ruiz darrera modificació 27/11/2017 12:24

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va expressar el ferm compromís de l’Ajuntament per continuar lluitant contra la violència masclista durant l’acte commemoratiu del 25N, que es va celebrar dissabte a la plaça de Francesc Macià. L’alcaldessa va anunciar que en el Ple del mes de novembre, que tindrà lloc aquest dijous dia 30, s'aprovarà una proposició sobre el Dia Internacional contra la violència masclista. Isabel Garcia va lamentar que aquesta xacra social ja s’ha cobrat la vida de 45 dones i 8 nens i nenes en el conjunt d’Espanya i que condemna a milers de dones a viure atemorides i discriminades. A més, va recordar que "malauradament, el passat mes de febrer, Santa Perpètua va ser colpejada per l’assassinat de la nostra conciutadana Leidy, a mans de la seva exparella, el que va comportar una àmplia mobilització ciutadana de condemna de l’assassinat i de solidaritat amb la seva família".

L’alcaldessa va manifestar que "és imprescindible que la lluita contra la violència vers les dones continuï sent visible" i va reclamar més recursos per part de l’Estat i de la Generalitat.

L’alcaldessa també va afirmar que "hem de ser més actius, especialment en el nostre entorn més proper, en la denúncia d’aquesta xacra que ens avergonyeix i més solidaris amb les dones i els seus fills víctimes de la violència masclista".

Per la seva banda, Daniela Tigari, del grup de teràpia del SIAD, va donar lectura al manifest commemoratiu d’aquest 25N. Daniela va informar dels diferents recursos existents per denunciar i demanar ajuda en els casos de violència masclista i també va reclamar una sèrie de mesures per lluitar contra aquesta xacra. La representat del grup del SIAD va afirmar que "per a la violència hi ha sortida, pots demanar ajuda però no esperis que ell canviï".

Per la seva banda, la regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, va lamentar una nova mort el dia 24 de novembre per violència masclista i va agrair al grup de teràpia del SIAD la seva implicació en el acte commemoratiu del 25N que va clausurar el grup Gogara Dansa.


Home hard, sweet home de Sara Berga

El 24 de novembre es va inaugurar al Centre Cívic El Vapor l’exposició Home hard, sweet home de Sara Berga, un projecte artístic per donar visibilitat als abusos sexuals a la llar. La mostra està composta per dotze obres fetes en punt de creu amb frases que l’artista va recollir després d’una convocatòria pública de supervivents d’abusos sexuals que van decidir compartir el seu testimoni de manera anònima. Es podrà visitar fins al 14 de desembre. Aquell mateix dia, Berga farà una xerrada parlant de mites i realitats dels abusos sexuals a infants oberta a tota la ciutadania a partir de les 17.30 hores.