Vés al contingut (premeu Retorn)

Infants de l'Escola esportiva i joves i adults amb diversitat funcional comparteixen una tarda lúdico-esportiva

per Comunicació darrera modificació 04/12/2018 12:13

Infants de l’escola esportiva de la Regidoria d’Esports i joves i adults amb diversitat funcional de la localitat van compartir ahir una tarda d’activitats esportives al Pavelló Municipal d’Esports. L’objectiu d’aquesta jornada inclusiva era commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que té lloc cada 3 de desembre. Sota el lema 'Tothom pot fer esport', les regidories de Benestar Social i Atenció a les Persones i Esports de l’Ajuntament de Santa Perpètua van organitzar un total de set proves esportives diferents adaptades a persones amb diversitat funcional. Una de les que va cridar més l’atenció als participants va ser el fet de jugar al futbol per a persones cegues. Tothom que va voler va provar de fer de porter amb els ulls tapats i intentant aturar la pilota només escoltant el soroll dels picarols de l’interior de la pilota.

Les dues entitats locals que es dediquen a persones amb diversitat funcional, ADSP Junts per la Diversitat i Espiral Catalunya van ser presents activament a l’acte i també van voler compartir l’acció professorat de l’Escola Barcanova. La regidora de Benestar Social i Atenció a les Persones, Ana Bajo, ha destacat que els joves amb i sense diversitat funcional havien fet activitats esportives inclusives per sensibilitzar sobre aquest col·lectiu i ha subratllat que amb l’activitat “ha quedat demostrat que Tothom pot fer esport amb una mica d’ajuda”. Sobre si aquesta activitat podria generar en una demanda real de persones que vulguin fer esport inclusiu, Ana Bajo, ha afirmat que “el Pavelló Municipal és accessible a persones amb diversitat funcional”.

El recentment escollit president d’ADSP Junts per la Diversitat, Juan Sáez, considera que activitats com aquesta “ajuden a sensibilitzar la ciutadania de les circumstàncies amb les quals es troben les persones amb diversitat funcional” i destaca que “és molt important demostrar que la inclusió és possible”. La presidenta d’Espiral Catalunya, Maribel Medina, considera que s’ha assolit l’objectiu d’inclusió de persones amb diversitat funcional en una activitat amb altres persones i ha subratllat que per a ella “l’ideal seria no haver de parlar d’inclusió sinó de convivència”.