Vés al contingut (premeu Retorn)

Igualtat tanca el programa del Dia de la Salut de les Dones amb una xerrada avui sobre violència obstètrica

per Comunicació darrera modificació 31/05/2018 11:52

L'Ajuntament de Santa Perpètua clourà avui la programació amb motiu de la commemoració del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones amb la celebració d'una xerrada sobre violència obstètrica al Centre Cívic Can Folguera. L'activitat està organitzada amb la col·laboració de l'entitat local Mamalleta'm i s'iniciarà a les 15.30 hores. La xerrada anirà a càrrec de la doctora en antropologia mèdica Serena Brigidi. 

A Argentina existeix la Llei 26.485 que defineix la violència obstètrica com aquella que exerceix el personal de salut sobre el cos i els processos reproductius de les dones, expressada en un tracte deshumanitzat, un abús de medicalització i patologuització dels processos naturals. I una altra llei argentina 25.929 diu que s'ha de considerar tracte deshumanitzat el tracte cruel, deshonrós, desqualificador, humiliant o amenaçant que exerceix el personal de la salut en el context de l'atenció de l'embaràs, part i postpart.

La programació del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones es va iniciar el 16 de maig amb la inauguració de l'exposició Dones del 36, que es pot visitar al Centre Cívic El Vapor fins a aquest diumenge.