Vés al contingut (premeu Retorn)

Els participants al II Fòrum educatiu del PEC proposen donar a conèixer la xarxa de camins escolars

per Ana Ruiz darrera modificació 12/04/2018 14:01

El II Fòrum Educatiu Local, organitzat per l’Ajuntament, ha proposat tres projectes a fer per donar a conèixer la Xarxa de camins lúdico educatius i que la ciutadania se la fes seva. Una vintena de persones van participar en aquesta jornada celebrada el 7 d’octubre.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lamentar la manca d’una participació àmplia de la comunitat educativa en aquest Fòrum i va demanar la seva implicació en el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). Durant la jornada es va explicar el treball ja fet sobre la futura Xarxa de camins lúdico educatius i es van conèixer altres experiències. Una liderada per l’AMPA de l’Escola Can Carabassa d’Horta a Barcelona i la implantada des de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

El grup de l’àmbit fora escola va dissenyar una festa a realitzar a cada pati de centre educatiu per apropar el projecte i aconseguir que les famílies el coneguin i vulguin treballar en ell. Es tracta de recrear al pati un recorregut casa-escola on els infants portarien una motxilla que a mida que camina se li afegeixen valors que va adquirint gràcies als camins escolars. En l’àmbit escola, i per treballar amb professorat, escolars i famílies es proposa que les normes dels camins escolars les redactin directament els escolars. Les propostes de l’àmbit ciutat passen per fer uns clauers identificatius per als alumnes amb nom de l’escola i telèfon, logos acreditatius per a les escoles i per als cotxes uns adhesius d’amics del camins escolars i crear un personatge que identifique el camí escolar a través de cromos i que estigui present a tots els actes de la Xarxa de camins.

A partir d’ara, el grup impulsor del PEC haurà de valorar les tres propostes i, segons explica el regidor d’Educació, Antonio Egea, els grups de treball començaran a elaborar les accions per implementar la Xarxa de camins escolars. Sobre la participació, Egea espera que s’amplii quan es comencin a fer accions en l’àmbit d’escola, però argumenta que en tots els processos de PEC que s’han fet en altres localitats la participació és molt fluctuant.

Els participants al II Fòrum Educatiu Local van escollir el logotip que identificarà la Xarxa de camins lúdico educatius, creat a partir de les propostes de més de 700 escolars de Primària de la localitat. El grup motor va escollir tres idees i el Servei de Comunicació els va transformar perquè poguessin ser aplicats per pintar-se a terra i en senyalització vertical. El regidor d’Educació, Antonio Egea, considera que l’elecció del logotip ha estat un dels punts més importants del II Fòrum educatiu.