El segon tinent d'alcalde, Víctor Rodríguez, s'acomiada de la Corporació després de cinc anys com a regidor

Divendres, 27 de maig de 2016 a les 00:00

El segon tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Mobilitat i Transports de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Víctor Rodríguez, es va acomiadar ahir al vespre de la Corporació Municipal amb una sensació que va qualificar d'"agredolça". Rodríguez va fer oficial la seva renúncia a l'acta de regidor en el decurs del Ple ordinari del mes de maig, celebrat aquest dijous 26. Una renuncia que ja va avançar i que respon a "motius personals per raons de salut", segons va explicar. Víctor Rodríguez va manifestar que havia estat un orgull treballar per Santa Perpètua i va recordar que ha estat cinc anys a la Corporació Municipal, quatre a l'oposició i un a l'equip de govern però amb la mateixa intenció, treballar per una Santa Perpètua millor. També va tenir paraules d'agraïment per l'equip de govern, regidors i als treballadors municipals i va afirmar que el seu compromís polític no acaba al Consistori i continua al carrer i al seu partit. L'alcaldessa de Santa Perpètua va reconèixer la tasca del tinent d'alcalde a l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Via Pública i el va felicitar pel seu treball durant aquest any a l'equip de govern. La renúncia del regidor formava part de l'ordre del dia com a assumpte sobrevingut i va ser aprovada amb els vots favorables de tota la Corporació a excepció de la PCCA, que es va abstenir.

Un altre punt de l'ordre del dia va ser l'aprovació inicial del nou Reglament del Mercat Municipal. La regidora de Comerç, Olga Valenzuela, va explicar que l'anterior, que datava del març de 1997, havia quedat obsolet i va detallar que el nou document s'ha consensuat amb l'Associació de Concessionaris del Mercat Municipal. El punt va comptar amb el vot a favor d'ICV, ERC, PSC i C,s i amb l'abstenció de la CUP i la PCCA. Durant la sessió, també es va aprovar el Reglament del Consell Municipal de Benestar Social i Atenció a les Persones, que va rebre el vot favorable de tots els grups municipals a excepció de la CUP que es va abstenir.

Durant la sessió plenària del mes de maig, també es va aprovar una modificació de crèdits per un import de 136.947,54 euros, dels quals uns 40.000 euros es destinaran per cancel·lar el deute i la dissolució del Consorci de la Televisio Digital Terrestre del Vallès Sud del qual formava part l'Ajuntament de Santa Perpètua, i altres 30.000 a l'adquisició de maquinària per el Centre de Desenvolupament Local, segons va detallar el tinent d'Alcalde d'Organització i Econòmia, Albert Ortíz. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables d'ICV, PSC i C's i amb les abstencions de ERC, CUP i PCCA.

D'altra banda, la Corporació també va aprovar la renúncia a les indemnitzacions per assistència a Òrgans Col·legiats del regidor i portaveu d'ERC, Pol Altayó, que va detallar que aquesta decisió s'atribuïa a “motius personals estrictament”. El punt va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals i l'abstenció de la PCCA.

Pel que fa a les proposicions, la corporació va aprovar instar a la Generalitat de Catalunya a recuperar la gestió de l’empresa d’Abastament d’Aigua en Alta “Aigües Ter-Llobregat”, presentada a "proposta de la Plataforma Aigua és vida". El document insta al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat a determinar els sistemes d'abastament i sanejament d'aigua en Alta com a béns comuns i com a un servei que atén un dret humà essencial per a la vida, per tant com a estructures d'estat no objecte d'afany de lucre i, per tant, no privatitzables. Així mateix insta al Govern de la Generalitat i al Departament de Territori i Sostenibilitat a que retiri els seus recursos judicials contra les sentències d'anul·lar la concessió de gestió a Acciona sobre ATL i la recuperació immediata de tot el que suposa la gestió del sistema ATL i que torni a crear una empresa pública per a la seva gestió o que resti integrada dins l’Agència Catalana de l’Aigua de manera transitòria. La proposta va comptar amb els vots a favor d'ICV, PSC, C's i PCCA, mentre que ERC es va abstenir i la CUP es va pronunciar en contra.

D'altra banda, el Ple també va aprovar una proposició en defensa de la llei 24/2015 del 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i reivindicar-ne la necessitat. La proposta aprovada vol també donar suport al món local que, públicament, el 6 de maig va manifestar el desacord a la decisió del Consell de Ministres del govern espanyol en funcions de presentar el recurs d'inconstitucionalitat contra aquesta Llei. Així mateix, s'exigeix al govern de l'Estat que es comprometi a no posar impediments al total desplegament de la Llei i faciliti l'extensió de mesures semblants a la resta de l'Estat. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de C's que es va abstenir.

Per últim, la Corporació va aprovar per unanimitat una proposició que reitera la demanda d’inversions immediates i urgents que possibilitin el soterrament de la línia de ferrocarril convencional Barcelona-Portbou al seu pas per Montcada i Reixac. El Ple dóna donarà suport a la “Declaració de Montcada” aprovada pel Comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental i el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental. També insta el Ministeri de Foment a convocar de forma urgent el grup de treball acordat a la reunió del 12 d’abril que ha de possibilitar l’agenda d’inversions per al soterrament de la línia ferroviària R2, a l'altura de Montcada i Reixac, i les fases d’execució del projecte que ha de culminar amb una primera partida en els pressupostos del 2017.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:46