Vés al contingut (premeu Retorn)

El Ple aprova inicialment el Pla Local d'Igualtat 2018-2021

per Comunicació darrera modificació 29/06/2018 13:13

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va aprovar ahir de manera inicial el Pla Local d'Igualtat 2018-2021 durant la sessió plenària del mes de juny. Els objectius són posar les bases per a la construcció d'una cultura per a un nou contracte social que tingui com a pilar fonamental la reorganització dels temps i treballs; establir les polítiques de dones com a un eix transversal en l'acció de govern i oferir una atenció integral davant les necessitats de les dones; incrementar la presència i participació de les dones és un altre dels objectius del pla, així com millorar els programes per a l'abordatge integral de les violències masclistes. El nou Pla Local d'Igualtat 2018-2021 inclou una agenda d’accions estructurada en sis línies estratègiques. El punt va ser aprovat pels grups municipals d’ICV, PSC, C's, CUP i PCCA i l’abstenció d’ERC-MES.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, va explicar que l'Ajuntament de Santa Perpètua està compromès en eradicar totes les formes de desigualtat i per aconseguir una societat igualitària. Gómez va destacar que la redacció del nou Pla Local d'Igualtat s'ha fet amb el treball transversal de les diverses regidories i del Consell Municipal d'Igualtat. La regidora també va destacar que l'educació a les escoles i als instituts és un aspecte clau d'aquest nou Pla Local d'Igualtat i va insistir en que la nova realitat de la societat precisa de respostes de les administracions locals.

D'altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua s’ha adherit amb votació unànime del Ple a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores. Segons va explicar el regidor d'Educació, Antonio Egea, l’objectiu és crear xarxa i compartir experiències amb ciutats de tot el món unides per aquest objectiu comú, així com, tenir accés a la informació de programes, iniciatives i recursos, participar en els Congressos Internacionals, donar a conèixer les iniciatives en les quals està treballant Santa Perpètua de Mogoda i adquirir compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores per promoure un model educatiu que permeti avançar en un model propi de ciutat educadora.

El Ple també va aprovar el Pla de Millora Urbana per a l'accés des de la carretera C59 al carrer del Montsià i una modificació puntual del Pla General per a facilitar mesures de millora i de seguretat ambiental, alimentària i industrial en edificacions aïllades de zones industrials. També es va aprovar la memòria d'avaluació del compliment del Pla Estratègic de Subvencions 2017. Aquests tres punts van comptar amb els vots a favor d‘ICV-E, PSC, ERC-MES i C's i l’abstenció de les CUP i la PCCA.

Proposicions

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, l'Ajuntament va expressar de manera unànime el reconeixement del dret que tenen totes les persones a viure en igualtat de drets i en la diversitat afectiva i es va comprometre a treballar en la normalització social del col·lectiu de persones LGTBI i a lluitar contra la LGTBIfòbia i a aplicar les mesures legals previstes per eradicar qualsevol tipus d'homofòbia en els àmbits escolar, laboral, social i polític.

Els grups municipals també van aprovar per unanimitat instar al Congrés dels Diputats i al Govern de l'Estat Espanyol a ratificar el conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball que obliga a l'equiparació dels drets laborals de les persones treballadors de la llar a la resta de treballadors del Règim General de la Seguretat Social, fent especial menció a l’equiparació en el dret a la prestació d’atur, la cobertura de maternitat, les prestacions per incapacitat laboral transitòria; així com la introducció de mesures correctores en les cotitzacions per garantir el dret a una jubilació digna i eliminar la finalització del contracte per lliure desistiment.

El Ple també va subscriure per unanimitat la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en relació al món local català davant la realitat del refugi a l'Estat Espanyol. El document exigeix el compliment dels acords per a l'acollida de les 17.337 persones refugiades i per això les ciutats s'ofereixen a col·laborar de forma activa. També es demana un replantejament del procediment d'atenció social a sol·licitants d'asil a Espanya i informació detallada de la destinació dels Fons d'Asil, Migració i Integració.

Per últim, amb l'abstenció de C's, el Ple va aprovar una proposició que insta al Govern Espanyol i a les institucions europees a rebutjar la creació d'un producte paneuropeu de pensions individuals proposat per la Comissió Europea que faria desviar possibles cotitzacions socials que podrien augmentar els ingressos dels sistemes públics de pensions a empreses privades que obtindran importants beneficis i assegura que "no és un instrument de protecció social, sinó un mecanisme d'acumulació de capitals".