Vés al contingut (premeu Retorn)

El Ple aprova el pressupost 2017 que ascendeix a 31,2 milions d'euros

per Comunicació darrera modificació 27/01/2017 16:17

El pressupost de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a 2017 ascendeix a 31,2 milions d'euros, segons ha aprovat el Ple de la Corporació en la primera sessió d'aquest any celebrada aquest dijous 26 de gener. El pressupost ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern (ICV i PSC), el vot en contra dels grups municipals d’ERC-MES i la PCCA i l’abstenció dels regidors de C’s i la CUP.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Organització i Economia, Albert Ortiz, ha qualificat el pressupost de 2017 com a “continuista de la política econòmica que hem vingut desenvolupant ens els darrers anys i que tants bons fruits ens està donant” i ha assegurat que permet garantir els serveis que es venen donant a la ciutadania i oferir mesures socials de qualitat tal i com es mereixen els ciutadans, a més d'una ciutat digna, neta i segura.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa, Isabel Garcia ha explicat que el pressupost s’incrementa un 3,3% respecte a la proposta de 2011 i l’ha qualificat de realista, seriós i responsable ja que garanteix tots els serveis sense augmentar significativament la pressió fiscal a la ciutadania, d'acord amb el compromís del govern municipal amb la ciutadania i que s'ajusta rigorosament als ingressos previstos i de contenció en la despesa. L'alcaldessa ha al·legat que “és un pressupost continuista perquè pensem que són les polítiques encertades i les que toquen fer" i ha recordat el compromís municipal per les polítiques de foment de l'ocupació i d'atenció a les persones. En aquest sentit, ha assenyalat que la dotació pressupostària a Serveis Socials s'ha incrementat respecte l'any 2011 un 93%. La primera edil també ha lamentat la poca implicació de les administracions autonòmica i estatal i ha indicat que l'Ajuntament fa el que pot per pal·liar les mancances d'aquelles persones que ho estan passant malament, tot i que no sigui suficient.

Pel que fa als ingressos, el tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Albert Ortiz, ha manifestat que s’inclouen 80.000 euros més que en l’exercici anterior que vindran dels canons de les concessions de serveis al parc Central. També s'ha referit a l’IBI, amb el qual es preveu ingressar 250.000 euros més que al 2016 i que, segons ha explicat Ortiz, “seran fruit de l’aplicació del percentatge excepcional del 1,23% de coeficient de l'IBI que afecta només a aquelles industries més importants del nostre municipi”. El regidor també ha criticat que aquest 2017 l’Estat dotarà amb uns 250.000 euros menys a l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Respecte a les despeses, el tinent d’alcalde ha assegurat que la contenció és la línia més destacada i ha detallat dues qüestions, 100.000 euros menys en personal respecte l’anterior pressupost i l’estalvi d'uns 200.000 euros assolit amb el refinançament de crèdits. A més, ha detallat que el pressupost de 2017 respecte el de l'any passat presenta un 0,72% més en despeses, i 0,48% menys d'ingressos.

El pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM per aquest any serà de 3,3 milions d'euros i es dota el Consorci Urbanístic de Can Filuà amb 497.739 euros.

En aquest mateix punt de l'ordre del dia, es va aprovar la plantilla orgànica municipal que inclou catorze noves places de promoció interna i tres places de nova creació.