El Ple acorda per unanimitat instar a l'Estat a la derogació de la Llei de Telecomunicacions

Divendres, 26 de febrer de 2016 a les 00:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda instarà al govern de l’Estat a derogar la Llei de Telecomunicacions i a iniciar la redacció d’una nova legislació amb transparència i participació respectant les competències compartides en salut i medi ambient del govern de la Generalitat de Catalunya i de l’administració local, segons detalla la proposició que va aprovar per unanimitat la Corporació a la sessió plenària del mes de febrer, celebrada dijous dia 25. El Consistori estudiarà la possibilitat de desenvolupar i aprovar una normativa municipal que reguli la instal·lació de les antenes de telefonia mòbil en el nucli urbà dins els paràmetres de la llei. A més, es compromet a publicar en aquest web municipal un plànol amb la ubicació de les antenes de telefonia mòbil que hi ha instal·lades en el terme municipal i a informar a la ciutadania de les mesures de les ones electromagnètiques que es realitzin.

La sessió plenària es va iniciar amb la lectura per part d'un representant de l'Associació de Veïns Ciutat Jardí La Florida d'un manifest sol·licitant la derogació de la Llei de Telecomunicacions i la realització d'auditories de les antenes instal·lades al municipi. En aquest sentit, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar que les reivindicacions veïnals estaven recollides en la proposició aprovada amb el suport de tots els grups municipals del Consistori.

La Corporació local també va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (ICV i PSC) i de C's i l'abstenció d'ERC, la PCCA i la CUP una modificació de crèdits per un import de més de 500.000 euros. La segona fase de l'adequació del local dels Serveis Socials Municipals amb 280.000 euros és la principal partida d'aquesta modificació. Durant el Ple, l'alcaldessa va anunciar que els treballs s'iniciarien al mes de març i que es duran a terme amb treballadors de plans d'ocupació. La modificació de crèdits també inclou l'adequació del magatzem d'aliments i rober, l'eliminació de barreres arquitectòniques amb la millora de l'accessibilitat a la Granja, Espai Cultural i a l'edifici de Desenvolupament Local; i el manteniment d'espais urbans. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de l'Àrea d'Economia i Organització, Albert Ortíz, va atribuir una part de la modificació en l'asfaltat de l'aparcament que dóna servei a La Granja i l'edifici de Desenvolupament Local; i en l'adquisició de cambres frigorífiques i la instal·lació de sistemes de refrigeració al magatzem d'aliments i rober, elements no previstos inicialment. L'alcaldessa de Santa Perpètua va assenyalar que aquests projectes formen part del Pla de rescat social i que les obres s'han dut a terme a través de la contractació de divuit persones amb un pla d'ocupació. “El Pla s'adreçava a col·lectius vulnerables i la finalitat era dur a terme actuacions de millora en matèria de serveis socials i de l'ocupabilitat, a través de la realització d'obres públiques a través de plans d'ocupació”, va detallar Isabel Garcia.

Durant la sessió plenària del mes de febrer, es va fer pública la renúncia de Carmen Garrido com a regidora de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va manifestar que la fins ara regidora de Comerç i Promoció Local havia presentat la renúncia per motius "d'incompatibilitat personal". La renúncia de Carmen Garrido va ser un punt sobrevingut a l'ordre del dia del plenari, i va ser aprovat amb les abstencions d'ERC i la PCCA.

El Ple Municipal també va acordar per unanimitat l'increment de les retribucions del personal laboral i funcionari de la Corporació en un 1% respecte l'any 2015 i l'abonament del 50% de la paga extraordinària de Nadal 2012 al mes de juny 2016. Els empleats públics també recuperen les ajudes socials, retirades des del 2011 a la quals es destinarà una quantitat anual de 40.000 euros, deu mil més que fa cinc anys. En aquest sentit, l'alcaldessa va agrair l'entesa de la Corporació amb tots els sindicats amb representació al Consistori.

Durant la sessió del mes de febrer, també es va aprovar la modificació dels Estatus del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs i dels Estatus del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el vot a favor de tots els grups municipals, a excepció de la CUP que es va mostrar en contra.

Proposicions contra les retallades en els serveis de salut i de suport a l'educació pública

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua també va aprovar per unanimitat una proposició contra les retallades dels serveis de salut i que reclama la reobertura de les urgències nocturnes del CAP de Santa Perpètua. El Consistori considera que el tancament de les urgències de 00.00 a 8:00 h. ha repercutit "molt negativament en l’atenció sanitària de la ciutadania de Santa Perpètua, obligant a trucar al 061 o a desplaçar-se a les poblacions de Sabadell (CAP Sant Fèlix) i la Llagosta". Aquesta situació, segons la Corporació "provoca molts problemes a les persones, principalment a la gent gran i a aquells ciutadans i ciutadanes que no disposen de vehicle propi" i recorda que "com a conseqüència d’aquesta mesura també les oficines de farmàcia han hagut de reorganitzar els seus horaris de guàrdia nocturna, adaptant-se a aquesta franja d’atenció continuada".

D'altra banda, la Corporació va aprovar per unanimitat una proposició en defensa de l’Escola Pública al Vallès Occidental i va acordar adherir-se a la Coordinadora Ensenyament Públic Vallès Occidental promotora del Manifest en defensa de l’escola pública als municipis del Vallès Occidental. La proposta insta a la Generalitat de Catalunya a mantenir totes les línies a la preinscripció; reduir les ràtios per a garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa; elaborar un pla calendaritzat urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics de la comarca; elaborar un Pla calendaritzat, d’acord amb els ajuntaments, de construcció de centres públics que garanteixi una oferta de places públiques suficient per a tot l’alumnat amb especial atenció a la formació professional i contínua; i suprimir els concerts a les escoles d’elit que segreguen per sexe.

Per últim, el Ple va aprovar una proposició contra la criminalització del Dret de Vaga i que insta al Congrés dels Diputats a la derogació de l’article 315.3 de la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal. També insta al Ministeri Fiscal a l'arxiu definitiu de les actuacions en els procediments penals en curs i que promogui la revisió de totes les situacions penitenciàries que hi pugui haver derivades de l'aplicació de l'apartat 3 de l'article 315 del Codi Penal, i promogui els expedients d'indemnització pels perjudicis soferts derivats de la privació de llibertat que s'haguessin seguit per aquesta causa.

 

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:46