Vés al contingut (premeu Retorn)

El Parc Central s'obre a la ciutadania aquest diumenge 8 de març

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 09:42
Un total de 56 aturats del municipi han treballat en les obres d'urbanització d'aquesta nova gran àrea verda de la localitat

L’Ajuntament organitza el 8 de març una Jornada d’obertura del Parc Central, coincidint amb la Festa Major d’Hivern de Santa Perpètua. Al llarg de la jornada, s’han programat, en diversos espais del parc, la Trobada de plaques de cava, jocs tradicionals, Trobada de puntaires, exhibició de balls, concert de la Banda 2 de l’Escola Municipal de Música i Dansa, ballada de gegants participants a la Trobada de Gegants i un espectacle de circ. A les 12.45 hores, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, farà un parlament. També s’han programat, de 10 a 13 hores, visites guiades per conèixer el parc i una exhibició de vaixells en miniatura. Un total de 56 aturats del municipi han treballat en les obres d’urbanització d’aquesta nova gran àrea verda del municipi.
El Parc Central ocupa una superfície de 88.315 metres quadrats, inclosos els vials de l’entorn, i està delimitat pel passeig de la Florida, les avingudes de l’Onze de Setembre i Jacint Verdaguer i el camí de la Granja. L’objectiu principal de l’actuació ha estat el de crear ocupació mitjançant plans que han donat feina a persones aturades del municipi. L’alcaldessa ha explicat que la urbanització del Parc Central “ha estat una bona oportunitat, ja que mitjançant plans d’ocupació i en el marc de la Llei de barris s’ha pogut fer l’obra”. Els diversos plans d’ocupació han permès la contractació de 56 aturats, que han pogut treballar durant sis mesos de mitjana. L’equip de govern va decidir afrontar el projecte del Parc Central amb l’objectiu principal d’oferir feina a la ciutadania perpetuenca a l’atur. L’Ajuntament, per no perdre les subvencions de la Generalitat de Catalunya, va decidir reajustar el projecte inicial per poder-lo executar per fases i a través de plans d’ocupació, fet que també ha comportat una reducció del pressupost del projecte que ha permet incorporar nous elements, segons ha destacat l’Àrea de Planificació i Desenvolupament Estratègic.
El pressupost d’aquest projecte ha estat d’uns tres milions d’euros. La nova zona disposa de diversos espais, com una zona de jocs infantils, un amfiteatre, un circuit d’educació viària amb una aula de formació i la bassa naturalitzada.

La bassa del Parc Central

Aquesta bassa ofereix una imatge paisatgística i lúdica i alhora serveix per al rec del mateix recinte, del parc dels Ametllers i d’altres serveis de l’àrea. A més, es preveu la instal·lació de dues activitats lúdiques i esportives: un espai per a vaixells teledirigits i activitat esportiva de cable esquí.
La zona de la bassa també incorpora un circuit perimetral per passejar i córrer i passarel·les d’accés per gaudir de l’espai. També destaca la vegetació aquàtica al voltant que contribuirà a l’oxigenació i a la depuració de l’aigua. Algunes dades destacades de la bassa és que ocupa una superfície total de 11.500 metres quadrats, com un camp de futbol. La seva capacitat és de 15.235 m3, dels quals 12.460 m3 són d’aigua i la resta de graves. La profunditat màxima de la bassa és d’1,65 metres. La zona disponible per a activitats nàutiques és de 7.600 metres quadrats i l’espai reservat per als vaixells infantils entre el pantalà i la vora és de 500 metres quadrats. Al voltant de la bassa, hi ha un circuit per a córrer o passejar de 400 m de corda interior i 465 m de corda exterior. Està indicat a la nit per balises.
El Parc Central també disposarà de zona d’espais per a la instal·lació d’activitats de negoci de restauració i també està en procés d’adjudicació una instal·lació esportiva de cable esquí. 


Consulteu més dades del Parc Central