Vés al contingut (premeu Retorn)

El grup impulsor del PEC reprèn el treball sobre la Xarxa de camins lúdico educatius

per Comunicació darrera modificació 25/01/2017 10:50
Aquest organisme ciutadà es va reunir aquest dilluns 23 de gener i han constituït el grup de treball de la Xarxa

El grup impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) es va reunir aquest dilluns 23 de gener per continuar amb el treball iniciat. A la trobada, van ser presents disset persones “molt implicades i compromeses”, segons afirmen des de la Regidoria d’Educació, i durant la mateixa es van constituir els dos grups de treball que es va decidir posar en marxa al setembre. Un és per fer el seguiment del projecte Xarxa de camins lúdico educatius i l’altre és de comunicació. Aquests grups es reuniran un cop al mes, d'igual manera que el Grup impulsor.

Durant la sessió, que va tenir lloc a l'Aula del parc, l’Ajuntament va informar als participants d'aquest organisme que s’ha demanat suport per contractar una empresa que dinamitzi el PEC. Actualment està obert el procés de licitació i fins al 31 de gener les empreses interessades poden presentar la seva oferta. Tot i que el grup impulsor no s’ha reunit des del mes de setembre, la Regidoria d’Educació va informar que en aquests mesos s’ha fet un treball intern que ha consistit en una reunió política per explicar quines són les passes que està donant el PEC i la decisió de treballar aquest 2017 en la Xarxa de camins lúdico educatius. Aquest projecte s’emmarca en l’àmbit del PEC 'La Ciutat Educa' i en la línia de treball de fer que l’espai públic i la mobilitat a Santa Perpètua estiguin pensades per a l’educació i l’ús d’infants, adolescents i famílies. El projecte proposa, des de la visió dels infants, adaptar els espais de pas cap als centres educatius, però també cap a espais de lleure i educatius fora de l’escola, com ara parcs i altres equipaments, perquè siguin segurs, agradables i fomentin la seva autonomia. Per dur a terme aquest projecte es fa necessària la participació de diversos departaments municipals com Territori o Mobilitat i Via Pública i també Comerç i, segons la Regidoria d’Educació, és un treball intern que es farà en les properes setmanes.

L’Ajuntament també va manifestar al grup impulsor que preveu presentar al ple de febrer la diagnosi final del PEC i l’acció proposada de la Xarxa de camins lúdico educatius que ja s’està treballant.

El Grup impulsor és l'organisme i motor ciutadà del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i va néixer el 12 d’abril de 2016. Les seves funcions són l’impuls dels grups de treball, la difusió del PEC, la recollida d’idees i la preparació dels fòrums educatius locals, el primer dels quals ja es va celebrar el passat 2 de juliol.