L'Ajuntament de Santa Perpètua va presentar aquest dimarts 10 d'octubre la diagnosi del I Pla d'Inclusió Social (PLIS) de Santa Perpètua en el si del Consell Municipal de Benestar Social. Aquest va ser un dels punts més destacats de la sessió però no l'únic.
L'estudi ha permès disposar de dades estadÃstiques especÃfiques, un recull de les accions inclusives que es duen a terme actualment i també dels actors que lluiten contra l'exclusió social. L'Ajuntament ha presentat una proposta de lÃnies estratègiques i el Consell va decidir crear un nou grup de treball de Pla Local d’Inclusió Social que serveixi per treballar-les.
També es va presentar la diagnosi de diversitat funcional que començarà a treballar un grup de persones ja que, entre d'altres, hi ha aspectes com el Pla d'accessibilitat, educació, ocupació, habitatge i oci que cal millorar per al veïnat amb diversitat funcional.
Sobre l'à mbit del voluntariat, es va informar sobre l'inici de la diagnosi del voluntariat. Els membres del consell van acordar que s'ha de convocar una reunió dels grups de treball de diversitat funcional i de voluntariat aquest mateix mes per constituir-los formalment i escollir la presidència i la secretà ria dels grups. Des de l'anterior Consell, ja hi ha persones apuntades en aquests grups.
La regidora de Benestar Social i Atenció a les persones, Ana Bajo, està molt satisfeta amb la tasca que s'està desenvolupant per part de les entitats que formen part del Consell i ha destacat que l'òrgan disposarà de tres grups de treball per al PLIS, per diversitat funcional i per voluntariat. Bajo ha animat a ciutadans que vulguin formar part del Consell Municipal de Benestar a que assisteixin com a convidats i ha explicat que els membres són representants d'entitats locals.
La regidora de Benestar Social apunta que les entitats són les primeres adonar-se'n de les necessitats i barreres que es troben a la ciutat i per això "és vital la seva implicació".