Vés al contingut (premeu Retorn)

El Centre de Futbol Municipal substituirà al CAP la Florida com a col·legi electoral el 21D

per Ana Ruiz darrera modificació 21/12/2017 10:20

Avui, 5 de desembre, comença la campanya per les eleccions del 21 de desembre. Un total de 18.371 electors de Santa Perpètua estan cridats a les urnes per triar el nou govern de la Generalitat de Catalunya. El nombre d’electors és major que a les darreres eleccions autonòmiques, quan hi havien 18.304. Aquests comicis a Santa Perpètua registren alguns canvis respecte als darrers, motivats per la celebració dels comicis entre setmana. El CAP la Florida deixarà de ser col·legi electoral per poder oferir el servei ordinari al ciutadà i els electors d’aquest centre votaran, per primer cop, a l’espai destinat al bar de les instal·lacions del Centre de Futbol Municipal Paco Navarro, ubicat al costat del CAP la Florida. L’Ajuntament ha enviat 1.960 cartes a tots electors d’aquest nou espai avisant del canvi. Una altra novetat es registra en aquest mateix col·legi on s’incorporen dues meses més a les dues ja existents. Des de l’Ajuntament informen que l’elevat nombre d’electors en aquest col·legi provocava lentitud en el vot i, que per això, s’incorporen dues de noves.

El Casal d’avis de la Rambla també augmenta el nombre de taules i passarà de dues a tres. En total hi haurà a Santa Perpètua 31 meses electorals. L’Ajuntament recorda als electors que els propers dies rebran la targeta censal amb totes les indicacions d’on han de votar el 21 de desembre.

Els centres de votació per a les eleccions del 21 de desembre seran el Centre Cívic de la Creueta, Centre Cívic el Vapor, Centre Cívic la Florida, Centre Cívic Can Taió, Centre Cívic Can Folguera, Centre Cívic Mas Costa, el Casal d’avis de la Rambla, el camp de Futbol Municipal Paco Navarro i el col·legi Bernat de Mogoda. Cal recordar que el Ministeri d’Educació va decretar el dijous 21 de desembre no lectiu a les escoles catalanes perquè molts centres educatius són també col·legis electorals.

Campanya i candidatures

La campanya electoral s'allargarà fins al 19 de desembre i en total concorren a les eleccions autonòmiques a la província de Barcelona deu formacions polítiques: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), Partit Popular/Partido Popular (PP), Partit Animalista contra el maltractament animal (PACMA), Ciutadans-Partido de la Ciudadania (C’s), Esquerra Republicana-Catalunya Sí (ERC-CatSí), Diàleg Republicà (DIÀLEG), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Catalunya en Comú-Podem (CatComú-Podem), Junts per Catalunya (JUNTSxCAT) i Recortes cero-Grupo Verde (RECORTES CERO-GRUPO VERDE)

Permisos per poder votar

Segons el decret electoral dictat pel Govern de l’estat, els treballadors que vagin a votar el 21 de desembre disposaran d’un permís de fins a quatre hores dins de la jornada laboral que els correspongui, retribuït i no recuperable. Les persones que hagin de formar part d’una mesa electoral tindran dret d’un permís retribuït i no recuperable durant la jornada complerta del dia de la votació i d’un permís retribuït durant les cinc primeres hores de la jornada laboral del dia 22 de desembre.