Vés al contingut (premeu Retorn)

El 27 i 28 de maig recuperem la pagesia, la tradició, la gastronomia a Mostra Mogoda

per Ana Ruiz darrera modificació 29/05/2017 10:13

La Regidoria de Promoció Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza aquest cap de setmana, 27 i 28 de maig, la vuitena edició de Mostra Mogoda. Aquesta fira, de caràcter biennal, està dedicada a la pagesia, la tradició i la gastronomia. El barri de Mogoda i els voltants del Castell tornaran a ser el punt neuràlgic d’aquesta fira que es va celebrar per primera vegada al 2003 amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la tradició agrícola i ramadera de la Santa Perpètua preindustrial. Una de les novetats d’aquesta edició és la possibilitat d’anar a aquest paratge perpetuenc en autobús.

La regidora de Promoció Local, Olga Valenzuela, ha manifestat que “com cada any, convidem a tothom a gaudir de la tradició, la gastronomia i la pagesia del municipi dins un entorn privilegiat com és Mogoda”. I ha afegit que “aquest any hem posat un bus gratuït que surt de tots els barris, i també animem a arribar-hi a peu o en bici per poder gaudir de tota la natura que ens envolta i reduir al màxim el nombre de vehicles que accedeixen a la mostra”.

L’INCASOL, La Perpetuenca, el CREM, el Cineclub Cisco Mosenya, el Consorci de Gallecs, i la Diputació col·laboren en Mostra Mogoda 2017 que obrirà les seves portes el dissabte de 10 a 23 hores, mentre que diumenge obrirà a les 10 i a les 20.30 h s’ha programat l’acte de cloenda. Durant el cap de setmana es podrà gaudir de mostra d’oficis i tallers: molins de farina, terrissaire i pintura. Els tallers amb aliments disposaran de productes aptes per a persones celíaques. També s’ha programat animació, passejades en ruc, jocs, granja, i s’ubicaran diverses parades, restaurants, bars i food trucks. A més, es podrà visitar l’exposició: Joan Amades: Memòria d’un poble.

D’11 a 14 i de 18 a 21 h es desenvoluparan tallers infantils amb iPads. El CREM oferirà cinc visites guiades a l’interior del recinte a les quals caldrà fer inscripció prèvia. Altres activitats programades els dos dies són cercaviles, contes i taller de tast de cerveses artesanes, organitzat pel Consorci de Gallecs. El dia 27, destaca una xerrada d’alimentació saludable amb productes ecològics de Gallecs Sucs Verds i a les 18 h, (també diumenge, a les 12h) tast de pernils ibèrics i formatges maridats amb vi. Les inscripcions es poden realitzar a Xarcuteria Subirats i Bodega Folguera.

L’ Escola Municipal de Música i Dansa amb diferents combos oferirà un concert a les 19 hores.

Diumenge 28, a les 12, tindrà lloc l’activitat Museu en família, que de manera excepcional es trasllada al Castell de Mogoda, i la conferència La vida al camps als anys trenta i el Doctor Vilaseca per Ernest Vilàs, membre del CREM. També estaran senyalitzats elements del Castell de Mogoda amb codis QR.

Bus urbà gratuït

El dissabte tarda i el diumenge durant tot el dia circularà un autobús urbà. La freqüència de pas serà d’uns 30 minuts aproximadament i les parades estaran situades a l’avinguda de l’Onze de Setembre a l’alçada de l’entrada de la CIM Vallès, plaça Central, passeig de Can Taió, Tierno Galván, avinguda de Santiga (Martí Costa i Mercat Municipal), Jacint Verdaguer (Rambla i Can Folguera) i Onze de Setembre. Dissabte a la tarda, s’han establert un total de vuit serveis. El primer sortirà de la CIM Vallès a les 17 hores i el darrer finalitzarà a les 21 hores. Diumenge s’han establert setze serveis, vuit al matí ( de 10 a 14h) i vuit a la tarda ( de 17 a 21h). La informació i els horaris es podran consultar a les parades. 

Tota la programació i el recorregut del bus urbà es poden consultar descarregant aquest PDF.