Vés al contingut (premeu Retorn)

Dotze grups i més de 500 persones participaran aquest 25 de febrer a la Rua de Carnaval

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 12:37
A la nit, tindrà lloc el Ball de Carnaval al Pavelló i el CAMnaval a CAM Bernades

Santa Perpètua celebrarà la festa del Rei Carnestoltes aquest dissabte 25 de febrer amb tres activitats molt populars: la Rua, el Ball de Carnaval i el CAMnaval. La jornada s'iniciarà a les 18 hores al passeig de la Florida, a l'alçada del camí de la Granja, amb l'inici de la Rua. Més de 500 persones distribuïdes en un total de 12 grups participaran al concurs d'enguany. La Regidoria de Cultura ha informat que el grup d’animació local la Belluga tornarà a ser l’encarregat de dinamitzar la Rua i acompanyarà el Rei Carnestoltes fins a la plaça de la Vila, on es desvetllaran els guanyadors del concurs. Una de les novetats d'enguany és la participació del grup de batuka de l’Escola de Música i Dansa, format per infants i adults, que rebrà les comparses i el Rei Carnestoltes a la plaça de la Vila i amenitzarà la festa fins a l’inici del veredicte del jurat. El regidor de Cultura ha expressat que els integrants de la batuka estan molt motivats i tenen moltes ganes de participar a la que serà, la seva primera actuació. La comitiva, encapçalada pel Rei Carnestoltes sortirà del passeig de la Florida i recorrerà l’avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala i la Rambla. Els participants a la Rua han rebut un número que hauran de dur visibles durant tot el concurs. Una altra de les novetats del Carnaval d’enguany són els premis, que es lliuraran valorant diferents aspectes com ara la coreografia, l’originalitat, la carrossa, la comparsa o l’elaboració, entre d’altres. Tots els premis tenen la mateixa dotació econòmica, 300 euros, a excepció d’un premi especial del jurat, de 125. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Marçal Solà, la intenció és fer el Carnaval de Santa Perpètua més participatiu i menys competitiu i agafant com a model algunes experiències d’altres municipis i ha indicat que un mateix grup pot optar a més d’un premi.


Festa al Pavelló i CAMnaval a CAM Bernades

A la nit, el Carnaval es podrà viure en dos ambients i dos emplaçaments diferents. D'una manera més familiar, a partir de les 23 h al Pavelló d'Esports tindrà lloc el Ball de Carnaval amb la música en directe de La Banda del Coche Rojo. D'altra banda, a partir de les 0.30 h començarà el CAMnaval a CAM Bernades. La festa comptarà amb l’actuació del grup Santo Machango i de Dj’s. Santa Machango és una formació musical de 2010 i d’estil Street Funk. L’organització del CAMnaval també ha previst un concurs de disfresses amb un pernil de premi a la millor disfressa col·lectiva i un regal experiència per a dues persones a la millor caracterització individual. L’entrada a l’activitat és gratuïta. Des de la Regidoria de Cultura s'apunta que l'aforament dels dos equipaments estarà controlat.

Museu en Família: El tresor del Carnestoltes

El taller Museu en Família que tindrà lloc aquest diumenge 26 de febrer a partir de les 12 hores és una gimcana de pistes sota el nom El tresor del Carnestoltes. L’activitat consistirà a trobar un ou de Pasqua que el rei Carnestoltes ha perdut al Museu Municipal. Segons expliquen des del Museu, per aconseguir les pistes necessàries i localitzar l’ou “haureu de superar un seguit de proves molt carnavalesques”. Per tal de participar a aquesta activitat cal inscriure’s prèviament omplint un formulari que podeu trobar al bloc d’Art i Història SPM o a la pàgina facebook amb el mateix nom. Amb aquesta activitat es clouran les activitats previstes a Santa Perpètua que commemoren la festivitat del Carnaval.