Vés al contingut (premeu Retorn)

Declaració de la Junta de Portaveus (grups municipals d'ICV-E, PSC i la PCCA) en relació a l'empresonament del govern cessat

per Comunicació darrera modificació 03/11/2017 15:11

Aquest divendres 3 de novembre l’Audiència Nacional dictava presó incondicional contra el vicepresident i consellers/es del Govern de la Generalitat de Catalunya que havien estat cessats dels seus càrrecs en aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, mesura aprovada pel Senat en la sessió del passat 27 d’octubre de 2017. Davant de la situació i de la sentència de l’Audiència Nacional, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda formula la següent declaració:

1. Rebutgem l’escalada de tensió dels darrers mesos i exigir la llibertat de tots els empresonats, tant Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, respectivament), com del vicepresident i dels consellers/es del Govern de la Generalitat de Catalunya cessats dels seus càrrecs en aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. La presó preventiva dictada per la jutgessa per a tots els consellers i conselleres cessats és del tot desmesurada, desproporcionada i arbitrària, de dubtós encaix legal. És també una sentencia molt inoportuna políticament, que no contribueix a desescalar la tensió i arribar a les eleccions del 21 de desembre amb normalitat. Ara, la sentència genera més tensió i més enfrontament. Creiem del tot necessària la destitució del Fiscal General de l’Estat que amb les seves peticions de presó i de determinats delictes no defensa l’interès general de la ciutadania sinó l’aplicació de determinades lleis forçant la justícia i l’Estat de Dret fins a límits indecents que no es pot permetre una democràcia.

2. Demanem el retorn a la normalitat democràtica. Rebutgem la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres contra el Govern i la mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema. Condemnem els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya.

3. Necessitem arribar a les eleccions del 21 de desembre en una situació de normalitat, com desitja la immensa majoria de la societat catalana. Davant de la situació ara el més important és aconseguir la llibertat dels empresonats/des i poder recuperar la normalitat.

4. Instem la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política, més enllà de la celebració de les eleccions del proper 21 de desembre.

5. Exigim l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

6. Lamentem tot el que està passant a Catalunya i les seves conseqüències polítiques, econòmiques i socials. Catalunya no es mereix això, i cadascú haurà d’assumir les seves responsabilitats. Cal enfortir de forma col·lectiva el respecte a la diversitat de la societat catalana i el manteniment de la cohesió social, com aspectes fonamentals per la convivència en una societat democràtica i avançada, i afavorir una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya.

 

Santa Perpètua de Mogoda, 3 de novembre de 2017