Vés al contingut (premeu Retorn)

Darrers dies per apuntar-se al II Fòrum Educatiu del PEC

per Ana Ruiz darrera modificació 06/10/2017 15:02

L’Ajuntament de Santa Perpètua manté obertes les inscripcions per al segon Fòrum Educatiu Local que tindrà lloc el dissabte 7 d’octubre. Les sol·licituds es poden fer directament des d'aquest enllaç.  L’acte tindrà lloc al Centre Cívic El Vapor de 9.30 a 13.30 hores i el programa de la jornada es pot consultar descarregant aquest document.

Un dels punts prioritaris del Fòrum Educatiu Local serà decidir les línies de treball i accions a fer per tal d’implantar la Xarxa de camins lúdico educatius. En aquest sentit, els assistents escolliran el logotip de la Xarxa de camins lúdico educatius. Un total de 721 infants de les escoles de Primària del municipi han presentat els seus dissenys. Les escoles Bernat de Mogoda i La Florida han aportat 91 propostes cadascuna; Els Aigüerols, 62; Col·legi Sagrada Família 189: Escola Santa Perpètua, 145; Santiga, 42 i Tabor 101 dissenys. Tots aquests dibuixos han estat revisats pel grup motor del PEC que ha tingut força treball per elegir tres finalistes. Un dels aspectes que s’han tingut en compte són les coincidències d’idees. 

Més sobre camins escolars

La Xarxa de Camins Lúdico educatius proposa, des de la visió dels infants, adaptar els espais de pas cap als centres educatius, de lleure i altres equipaments, perquè siguin segurs, agradables i fomentin l’autonomia del vianant a partir dels deu anys. L'Ajuntament disposa d'un primer dibuix dels recorreguts més utilitzats i ha fet algunes propostes sobre com caldria millorar els espais perquè passi a ser un camí lúdico educatiu.

En alguns casos es tracta de millorar encreuaments amb passos de vianants, fer xamfrans més compactes que permetin una millor visió a l’hora de creuar, canviar llocs d’estacionament per permetre major visibilitat o tancar vies a les hores d’entrada i sortida dels escolars. També hi ha sobre la taula altres propostes com la creació del bus a peu, que seria que un adult acompanyaria a diversos infants en el recorregut a peu a l’escola.